Tøffe gutter vokser ikke på trær

0

Med energi fra topp til tå, og rock i beste Oslostil, er Oslo Ess i gang med å vise seg ordentlig frem for det norske publikum. I Stavanger viste punkbandet seg fra sin beste side.

Hvem: Oslo Ess
Hvor: Folken
Dag: Torsdag 1. november
Karakter: B

Av: Marie Svendsen Aase (tekst) og Kristine Onarheim (foto)  

Med sterk vokalprestasjon og øredøvende toner ble kvelden fylt av nye slagere og energi nok til å få i gang selv de sovende etter Anton Ruuds behagelige åpning.

En halvtime etter tida kom oppvarmingsbandet til Oslo Ess, Anton Ruud i Terapi, på scenen. Dette var musikk for sjelen, og med rolige melodiøse rockesanger klarte Oslobandet å fange publikum. Anton Ruud har en lyrisk, dyp stemme som ligner uhyggelig mye på stemmen til Odd Børretzen. Det meste av musikken får du lyst til å legge deg ned å sove av, på en god måte.

«Denne sangen er om ungdomskjæresten min, en fantastisk flott blondine med navn Caroline»

Med den gode «Oslogryte»-rocken våkner publikum til live, og de får en anelse om hva som venter dem når Oslo Ess snart skal entre scenen. Oslo Ess kunne ikke valgt et bedre oppvarmingsband, og på mange måter minner Anton Ruud i Terapi om et mer lavmælt Oslo Ess. Begge bandene har norskspråklige, lyriske tekster. Forskjellen er energien i musikken. Med et godt oppvarmet publikum, virket nå folkenpublikummet mer enn klare til å vrikke på rockefoten.

Sceneteppet blir trukket for, og det er mye rigging som foregår bak i kulissene før kveldens hovedattraksjon inntar scenen. De åpner med et brak, «kakerlakkene» er første sang ut. Publikum trekker fort mot scenen, og de ivrigste er i 110 allerede ved første låt. Vokalist Åsmund Lande forteller at de kun har vært i Stavanger to ganger før, og at de har dårlig samvittighet for det. Hva gjør vel det når de nå står der med flunkende nytt materiale.

Rockepoesien er en fryd å høre på.

Kveldens tredje sang er en kjærlighetssang med navn Caroline. «Denne sangen er om ungdomskjæresten min, en fantastisk flott blondine med navn Caroline», forteller Lande. Stemningen stiger med en gang, og energien fra Oslo Ess er i taket. Rockeguttene passer på å holde imaget på plass, de tar seg en tvilsom røyk på scenen, og dedikerer neste sang til en død kamerat fra Bergen. «Tøffe gutter vokser ikke på trær», durer det fra høytalerne.

De mest ivrige blant publikum er menn i 25-års alderen, og i sine nyinnkjøpte Oslo Ess hettegensere virker de mer enn fornøyd med det bandet har levert så langt. Og med god grunn, det meste stemmer denne kvelden for Oslo Ess. Rockepoesien er en fryd å høre på.

Oslobandet gir alt de har. T-skjorten til vokalisten er gjennomvåt av svette, og det drypper fra samtlige på scenen. Det går mest i låter fra det nyeste albumet denne konserten, men innimellom får vi servert låter fra deres første album. Bandet startet opp i 2010, og har to albumutgivelser bak seg. Punk/rock bandet minner mye om Jokke og Valentinerne i moderne form.

Midtveis i konserten har Oslobandet en overraskelse med seg. De introduserer sin nye singel «Fritt fram», og forteller at de har med seg rapperen OnklP, som medvirker i låta. Han introduseres av vokalisten som Norges største punker utkledd som rapper. Sammen skaper de stemning blant de flere og flere øldrikkende i publikum.

Denne låten får gulvet på Folken til å bevege seg i takt med den energiske musikken som strømmer gjennom lokalet.

De fortsetter å levere hiter, og neste ut er «Bislett stadion», som får enhver til å trekke på smilebåndet og riste løs. Denne låten får gulvet på Folken til å bevege seg i takt med den energiske musikken som strømmer gjennom lokalet. Oppmøtet er derimot ikke noe å skryte av. Det er ikke akkurat trangt i rekkene, men de oppmøtte klarer likevel å skape stemning og glede i salen.

Musikken er på grensen til harry, men med fengende tekster og mye trøkk leverer Oslo Ess en solid konsert i Stavanger. Etter tre ekstranummer, som ender med hiten «Alt jeg trenger» fra deres første plate, lover Oslo Ess å komme tilbake neste vår. Bandet som skal levere 200 konserter i løpet av 2012 var definitivt verdt pengene.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here