Rekordtidlig SV-valgkamp innom UiS

0

Foran 35-40 studenter startet i dag SV-leder Audun Lysbakken kampen for stemmene med grytidlig valgkampstart.

PÅ “TURNÉ”: SV-leder Audun Lysbakken starter valgkampen tidligst av alle. Her med bystyrerepresentant for Stavanger SV, Eirik Faret Sakariassen.

Av: Lars André Dahl (tekst & foto)

Torsdag formiddag i slutten av oktober fikk Stavanger sin første smak av SV-valgkamp gjennom leder Audun Lysbakkens foredrag foran statsvitenskapstudenter i Kjølv Egelands hus. Med valgdag først 9.september neste år, går altså SV rekordtidlig i gang, nesten elleve måneder før.

– Joda, det er litt uvant, jeg skal innrømme det. Folk ser litt overrasket ut når vi kommer med løpesedlene og skal argumentere for å stemme SV i oktober, sier Lysbakken til SmiS.

35-åringen forklarer noe av grunnen til den tidlige starten.
– Det er fordi at vi på den ene siden at situasjonen for SV er alvorlig med dårlig målinger, sier han.

Lederen fra Bergen melder at han tror partiet har større potensiale enn det nå har klart å vise.

KJØLV EGELANDS HUS: Lysbakken foran noen av de lyttelystne i rom D-201 i Kjølv Egelands hus torsdag.

– Jeg tror det er langt flere enn fire prosent av Norges befolkning som er opptatt av miljø og rettferdighet og ønsker at det skal være høyest på dagsorden i norsk politikk. Men vi må rett og slett nå fram til de menneskene og da holder det ikke å begynne valgkamp i august neste år, kommenterer han.

Viktigere valg enn noensinne
På Lysbakkens egne bloggsider, skriver han i sitt siste innlegg av 24.oktober at «det er simpelthen ikke sant at det ikke er store forskjeller i norsk politikk. Norge står foran et veivalg.» Det var et av poengene han valgte å brodere ut for studentene, og senere også for SmiS.

– Den andre siden av det er det jeg snakket om i forelesningen her: at dette valget blir et tydeligere valg for Norge enn de vi har hatt før. Vi står opp mot et Høyre- og FrP-alternativ som er mye mer radikalt enn noe høyresiden har gjort før. Der vi får en privatiserings- og forskjellspolitikk som jeg tror vil forandre Norge, og også derfor er det viktig å begynne tidlig. For det valget folk skal ta kommer til å ha stor betydning for det landet vi skal fortsette å leve i, mener han.

Etter foredraget fikk de kommende statsviterne mulighet til å stille SV-lederen spørsmål. Blant tilhørerne haglet det spørsmål om alt fra SVs behandling av medpartier, medienes rolle i partipolitikken, til norske soldater i Libya, Irak eller Afghanistan.

– En ting som slår meg er at dere må svare på mye gjennom valgkampen. Er du klar for en lang valgkamp med mange spørsmål?

– Ja, jeg er det. Det er jo gøy også, så det er veldig artig å begynne nå. Det gjør at jeg får kommet meg ut av kontoret på Stortinget, og får møtt folk – og dét er veldig inspirerende for meg. Jeg lærer veldig mye av det, svarer han.

Les hva Lysbakken har å si om SVs studentboligpolitikk og egen studietid i SmiS 16-2012.

DISKUSJON: Foredraget åpnet for åpen spørrerunde mellom studentene og Lysbakken. Her i diskusjon med en student etter foredraget.


LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here