Rosa perfeksjonisme

0

Av: Pernille S. Thomsen (tekst)

En dag kikka jeg gjennom noen jenteblogger som har så mange lesere at du nesten blir svimmel av det. Etter å ha bladd side opp og side ned med antrekk, skjønnhetsprodukter, treningstips og kostholdsråd fikk jeg nesten litt dårlig samvittighet overfor egen femininitet.

Disse jentene har klesskap på størrelse med hybelen min, og ser så pynta ut når de trener at jeg lurer på om de har blitt spytta direkte ut fra en Disney-film. Håret er fake, neglene er fake og trynet smøres på hver morgen. Maten er lavkarbo og deres største hobby er å sitte på kafé med venninner for å ta bilde av kaffe mocca’en sin, og ikke minst hverandre. Dette er jenter som bruker mer penger på utseendet sitt i måneden enn jeg bruker på husleie et helt semester. Jeg har aldri i hele mitt liv følt meg så lite jentete som jeg gjorde etter å ha bladd gjennom disse overdådige prinsessebloggene.

 Sports-BHen min sørger vel heller for at jeg ser ut som en veldig sliten prins.

Her sitter jeg med nedbitte negler og hjemmefarga hår og innbiller meg at jeg er feminin, men der tok jeg tydeligvis feil. Ikke har jeg en hybel full av klær eller skyhøye hæler jeg trasker rundt med i allslags vær. Jeg aner ikke engang hvor jeg har halvparten av klærne mine fra og jeg spiser ikke engang bær til frokost – for en skam! Ikke ser jeg ut som en prinsesse når jeg trener heller, for å si det fryktelig mildt. Sports-BHen min sørger vel heller for at jeg ser ut som en veldig sliten prins.

Jeg må ærlig innrømme at jeg syns det hadde vært utrolig fantastisk å se ut som jeg var klipt ut fra et ukeblad hver dag, men det er jo bare et himla svært tiltak. Du skal være spesielt interessert for å orke å stå opp to timer før tida for å føne hår, lakke negler og ta tusen bilder av deg selv før du engang viser deg i offentligheten. Dessuten ser jeg for meg at det må være uhorvelig slitsomt å se seg så mye i speilet i løpet av en dag. Det må også være en heltidsjobb å henge timesvis i solarium og å følge med på hvilken kaffe som er mest moderne hele tiden. Og for guds skyld, ikke knekk en negl!

Jeg syns folk flest skal gå for å se menneskelige ut, ikke som levende Barbie-dukker.

Hvis du verken liker shopping, champagne eller høye hæler, så er du ganske screwed. Nei, den rosa perfeksjonismen er ikke for alle. Det å bruke så mye tid på sitt eget utseende er i hvert fall ikke noe jeg gidder å kaste bort tida mi på. Jeg syns folk flest skal gå for å se menneskelige ut, ikke som levende Barbie-dukker. Selv om min egen femininitet blir litt vissen i forhold, tar jeg ingen skade av å ha et halvfullt klesskap og sko det faktisk går an å løpe i.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here