Gnomen som forlot Kaizers

0

Rolf Prestø er nok et navn de fleste ikke har hørt før, men han kunne faktisk blitt en del av Norges største band, Kaizers Orchestra. Prestø er ikke bare musiker, men også min bestefar. Og enda litt til, skal det vise seg.

Den syvende Kaizer, Rolf Prestø.

Av: Vilde Prestø Johansen (tekst) & Per Arild Skorgen (foto) 

Når Bryne-orkesteret nå snart slipper den siste delen av trilogien «Violeta Violeta» står en eldre herremann på sidelinjen og iakttar. Prestø var en gang i tiden bandets kontrabassist, i det som den gang var forgjengeren til Kaizers Orchestra: Gnom.

Kontrabass-spiller
Bandet Gnom startet i 1997 og besto naturligvis av vokalist Janove Ottesen, Geir Zahl (gitar og vokal), Helge Risa (pumpeorgel) og trommis Rune Solheim. De trengte en kontrabass-spiller, og Prestø ble den heldige utvalgte.

– Hvordan ble du med i Gnom?
– 
Jeg var på en turne hvor vi spilte på Bokbåten (et flytende «bibliotek», journ. anm.). En dag kom kapteinen og sa at det var noen som ville snakke med meg. Det var Janove som lurte på om jeg ville bli med i et band, forteller kontrabassist Prestø.

Det var ingen andre som ville ha jobben. Han var den første som sa ja. Vi kalte ham bare for «bestefar».

Bergensstudentene Gnom
Nåværende vokalist i Kaizers Orchestra, mister Kaizer, Ottesen selv, har en litt annen versjon om bestefars inntreden i Gnom.
– Det var ingen andre som ville ha jobben. Han var den første som sa ja. Vi kalte ham bare for «bestefar». Han hadde godt skjegg og var godt voksen, sier Janove Ottesen.

Ottesen, Zahl, Risa og Solheim var alle studenter i Bergen når de holdt på med Gnom. Lærerhøyskolen i Bergen ble derfor det perfekte stedet for å øve.
– Vi øvde på Lærerhøyskolen i Bergen én gang i uken. Lektor kom og kjeftet på oss fordi vi spilte så høyt. Egentlig tror jeg at han ikke likte musikken, forteller Prestø.


Les mer om d
en syvende Kaizer i neste utgave av SmiS avis som kommer ut onsdag 24.oktober. 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here