Mission impossible – is mission possible?

0

Er det viktig for oss å komme med bibelen til Afrika i 2012? Diskusjonen ble tatt torsdag kveld med forestillingen Oh my God på Rogaland teater ferskt i minnet. 

T.h: Mons Gunnar Selstø, Håkon Kinsarvik, Kristin Fjelde Tjelle, Vidar Nisja og Stefan Emmerhoff utgjorde panelet.


Av: Vilde Mebust Erichsen (tekst) og Tora Lind Berg (foto)

Med historien til teaterstykket Oh my God om Jacob fra Stavanger som hele livet venter på et kall fra Gud om å dra ut som misjonær som forsmak skulle fokuset torsdag kveld flyttes fra 50 tallet til dagen i dag. Studentprest Stefan Emmerhoff stilte som ordstyrer og de som valgte å bli igjen etter forestillingen fikk ruge på spørsmålet om hvorvidt misjon har gått ut på dato.

– Ordet misjon betyr ikke lenger bare å skulle reise til et sted for å drive omvendelsesarbeid. Det betyr så mye mer nå, sier Kristin Fjelde Tjelle fra Misjonshøgskolen.

I tillegg til de overnevnte satt også Vidar Nisja fra Viking, Misjonshøgskolestudenten Håkon Kinsarvik og den moderne misjonæren Mons Gunnar Selstø foran sceneteppet og den halvfulle teatersalen.

Jeg sa til Gud at jeg kunne dra til Afrika og misjonere hvis han trengte meg der.

Ber vi til samme Gud? 
Ved siden av spørsmålene om utdatert misjon var også emnet om hvilken Gud vi tror på sentralt.

 – En muslim som ber til Gud og en kristen som ber til Gud, ber de til den samme?, spurte Emmerhoff panelet.
Kristin Fjelde Tjelle mente at det handlet om sin egen tro.

 – Jeg har dannet meg et bilde Gud, og andre har sitt bilde. Hvis jeg møter en som tror noe annet kan vi diskutere og snakke om det, sier Fjelde Tjelle.
På den andre siden svaret satt Mons Gunnar Selstø som mente at det var viktig med en objektiv sannhet.
– Jeg er like overbevist om at jeg har rett som en muslim har rett, sier Selstø som fikk med seg Vidar Nisja på den teorien.
Kall fra Gud
Da Viking-spilleren var rundt 19 år og usikker på fremtiden fikk han en tydelig beskjed fra Gud.
– Jeg sa til Gud at jeg kunne dra til Afrika og misjonere hvis han trengte meg der. Men jeg hadde egentlig ikke noe lyst. Da fikk jeg svar at jeg bare skulle bli der var, smiler fotballspilleren.
Ikke utdatert
Noen konklusjon førte ikke debatten om utdatet misjon til, men studenten Maria Kvaløy (20) var tilstede under både forestillingen og etterpraten og er selv sikker i saken.
– Misjon har ikke gått ut på dato, det handler om at misjonsbegrepet har blitt utvida. Du kan likesågodt misjonere i nabogata som i Afrika, sier Kvaløy.
Mikael Sæbø (20) og Haavard Kirste (20) er enig med sidekameraten sin.
– Du trenger ikke lenger å dra til Afrika og starte skole for å misjonere, sier Sæbø som studerer ved bibelskolen.
– Man må gjøre misjon om til en livsstil og ikke et yrke, legger Kirste til som var fornøyd med den interessante etterpraten.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here