Folke(n)fest

0

På fredag spilte de for en full trikk i tjukkeste Oslo, lørdag sto de på scenen foran et ellevilt Folken. Forskjellene er kanskje store, men Casa Murilo innfinner seg alltid med forholdene før de fyrer løs.  

Av: Pernille Mallasvik Leinæs (tekst og foto) 

Før de entret scenen på Øyafestivalen 2012, før de startet et band sammen, lenge før de ble kjent, var veien staket ut for dem. De to britene Chris Winfield og Dan Hesket kom til Norge for kjærligheten, men hadde et enkelt mål: spille musikk for å overleve den kalde vinteren. Med en enorm vilje fant de fire norske musikere, og resten er historie.

Hver gang jeg kommer på toppen av en bakke blir jeg like oppgitt av å se neste topp.

Øvelse gjør mester
Casa Murilo har klart å erobre nordmenn med sin indierock og gode sceneshow. Lørdag kveld var de på plass i Stavanger, og SmiS fikk et eksklusivt intervju med gutta på hotellet, hvor britene forteller at de har begynt å forberede seg til vinteren, og håper at skikunnskapene skal sitte bedre i år.Dan sier at det er langrenn som er favoritten, men at det fortsatt trengs trening.

– Hver gang jeg kommer på toppen av en bakke blir jeg like oppgitt av å se neste topp, sier han og himler med øynene. Likevel er de godt fornøyd med å bosette seg i Oslo og synes det er topp å kunne returnere til Stavanger og Folken et år etter siste konsert.

– Det blir gøy at folk forhåpentligvis kjenner oss bedre denne gangen, og kan synge med på sangene våre, smiler Dan.

Det myldret ikke akkurat med publikum rundt supportbandet Bendik, men da Chris entret scenen ble det fort en annen vri med ‹‹hæla i taket››. Dette var bandets første ‹‹gig›› med det nye albumet The Rise and fall, og Dan mener de har blitt mer rutinerte på sitt andre album. – Vi har blitt flinkere til å høre hva som låter bra, og hva som trenger mer arbeid.

Det handler om å ha det gøy, det er et av våre hovedmål i bandet.

Latter og sang
Bandet har også mellom konsertene begeistret mange ved å spille på andre arenaer. Blant annet har det vært gatesangere i Bergen by, skapt uttrykket ‹‹partytrikk›› med liveopptreden på Oslotrikken og covret blant annet Sirkus Eliassen, oversatt til engelsk.

– Det handler om å ha det gøy, det er et av våre hovedmål i bandet, legger Chris til.

Britene koser seg på scenen og lager et show som det sjeldent er sett maken til på Folken. Publikum danser og ler, skåler og synger om hverandre, og Chris anfører dem i riktig retning. De har tydelig opparbeidet seg en tilskuerskare også i Stavanger, for på singelen ‹‹Wrecking ball›› får de nærmest med seg hele publikum i en forrykende allsang og tilhørende dans.

Det er sjelden en ser et band som kan konkurrere med Kaizers Orchestra på hjemmebane, men Casa Murilo viser virkelig at de kan få Siddisene til å rocke på dansefoten.

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here