– Det blir intimt og kos

0

Mikhael Paskalev ga ut sin første EP 14. september i år, og er straks Stavanger-aktuell. SmiS tok en prat med den ferske artisten.

Torsdag 11. oktober finner du Mikhael Paskalev på Martinique i Stavanger. Foto: Presse.

 

Av: Stine Serigstad (tekst) 

‒ Hallo, det er Mikhael, svarer en varm sunnmøredialekt.

Mikhael Paskalev har bare vært hjemme i Ålesund i knappe 16 timer når han svarer telefonen, men høres allikevel rimelig avslappet ut. Paskalevs første EP ble sluppet 14. september, og så langt går det bra ifølge sunnmøringen.

‒ Det går veldig fint. Folk kommer på konsertene, og folk er hyggelige. Hva mer kan jeg forlange?, spør en tydelig fornøyd Paskalev.


Satser på imtimt i Stavanger 

Paskalev kan fortelle at turneen foreløpig har hatt kort levetid.

‒ Jeg har spilt mest sammen med Jonas Alaska, og vært på en liten miniturné. Nå blir det klubbgigs.

– Det blir intimt og kos, sier han.

Og intimt vil det bli. Torsdag 11. oktober står Paskalev på den lille scenen på Martinique i Stavanger. Det er første gang han opptrer i Stavanger på egenhånd og han høres spent ut når han forteller om opplevelser fra små og intime scener.

‒ Det blir god stemning. I forhold til at jeg har spilt mest på festivaler der folk kun kommer for å se meg spille, så kommer folk for å se på mens de sitter og drikker og koser seg, og det liker jeg. Det er sjeldent at det er sånne tendenser på klubbscener.

Dette er kanskje siste sjanse vi får til å se ham på en så liten scene.


Eltervaag og Martinique gleder seg
Musikken til Paskalev blir beskrevet som popmusikk med føttene godt plantet i indie og alternativ countryrock. Her er det noe for alle. Hans nye singel «Jive Babe» spilles daglig på radioen, men han er kanskje mest kjent for den litt roligere «I Spy». Daglig leder på Martinique, Trond Eltervaag Hansen, gleder seg til å se Paskalev opptre og mener de som møter opp kan forvente seg litt av en konsert.

‒ Jeg har sett Paskalev på by:Larm, og han er sykt flink. Vi er heldige som får han live nå, for alt er godt innøvd og nå burde det sitte som et skudd. Dette er kanskje siste sjanse vi får til å se ham på en så liten scene. Når plata kommer så vil han nok stå på større scener, forteller Eltervaag Hansen engasjert.

Han er selv musiker, og det er artisten i han som snakker når han lidenskapelig forteller om Paskalevs musikk.

‒ Hans nye singel «Jive Babe» er helt fantastisk! Jeg har hørt litt av de søte og naive sangene hans, men denne er litt råere. Han har begge deler, og det er kult å se det «fandenivoldske» i han mens han har fortsatt har tess på melodiene, koringene og harmoniene, sier Eltervaag Hansen.

Les mer om Stavanger-aktuelle Mikhael Paskalev i neste utgave av SmiS avis som kommer ut onsdag 10.oktober. 

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here