Nye toner fra landets snilleste gjengleder

0

I følge nasjonalpressen «synger John Olav Nilsen ut om rusmisbruket». Det er en pressedekning sjefen selv ikke vil være med på, når tredjealbumet nå slippes.

Gjengen og John Olav Nilsen vender tilbake til Stavanger 18.oktober, kort tid etter nyutgivelse av sitt tredjealbum. Arkivfoto.


Av: Lars André Dahl (tekst) & Rein Kloster (foto) 


John Olav Nilsen & Gjengen:

Fra: Bergen
Hvem: John Olav Nilsen, Einar Vågenes, Lars Eriksen, Andrew Amorim, Daniel Maranon, Tim Bjerke og Alastair Guilfoyle.
Aktuelle med: Slapp fredag 27. september sitt nye album «Den Eneste Veien Ut».
Tidligere album:«For Sant til å være Godt» (2009) og «Det Nærmeste du Kommer» (2011).

Med sitt tredje album befester gjengen seg som våre nye rebeller. Landets snilleste gjengleder med det som har blitt kalt «de vakreste taperne» fortsetter med poetiske titler på albumene sine. Denne gang altså «Den Eneste Veien Ut». Er det bevisst å gjøre titlene poetiske?

– Både ja og nei. Det er ikke bevisst at det blir poetiske titler, men det er jo det jeg driver med. Det er ikke sånn at jeg velger å skrive poetiske titler, men det er noe jeg selv liker, forklarer frontfigur John Olav Nilsen selv til SmiS.


«synger ut om rusmisbruket»

– Det føles som et sterkt, godt album, både musikalsk og tekstene. Det føles godt, sier han.

– Det er skapelsesprosessen, som jeg synes er noe av det mest givende her i livet, som jeg synes er kjekkest. Så er det de derre studiogreiene. Det er et helvete i begynnelsen, så blir det fantastisk. Så kommer det en periode som kan få deg til å begynne å tvile, helt uten grunn. Det blir befriende når albumet endelig kommer ut, sier Nilsen.

 

Det blir deilig å spille de nye tingene våre for publikum.

 

I forkant av utgivelsen figurerte VGNett med tittelen «Synger ut om rusmisbruket». Det er ikke Nilsen selv fullt så glad for.

– Det der er sånn sensasjonsgreie i media. «Alle» vet jo hvordan det har vært. Men det er en sånn tabloid måte å framstille det på, og jeg synes det er trist at de skal legge vekt på dét ved albumslipp. Men de har sikkert slått opp en viktigere sak nå, sier han med engasjement.

Vokalisten fikk som kjent mange medieoppslag som omhandlet hans livsstil før bandets første album, og deler av bandet var da nektet adgang på utesteder i bergensområdet. Dette endret seg da bandet ble landskjent.

Nå er John Olav Nilsen & Gjengen mer enn klar for å ta fatt på turnélivet igjen.

– Vi var litt lei av å spille live før vi gikk i studio nå. Men nå har vi nye ting igjen, så nå både gleder og gruer jeg meg, det føles veldig riktig å kaste seg ut på veien igjen. Det blir deilig å spille de nye tingene våre for publikum, sier han.

Les mer om John Olav Nilsen & Gjengen i neste utgave av SmiS avis som kommer ut onsdag 10.oktober.


 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here