Aksjer og slalåm

0

Som en del av startskuddet for Aksjekampen i går kveld, inviterte DNB i Stavanger den yngre garde inn til aksjekurs med blant annet Aksel Lund Svindal på storskjerm.

Aksel Lund Svindal trakk paralleller i aksjehandel og slalåmkjøring via liveoverføring fra Oslo.

 

Av: Vilde Mebust Erichsen og Sara Finne (tekst og foto) 

I går gikk tidenes første Aksjekamp, i regi av DNB, av stabelen i Oslo.  Åpningen ble markert med foredrag av Espen Hansen i DnB markets, Guro Steine fra Oslo Børs og Aksel Lund Svindal, og formålet var å inspirere til aksjehandel også blant de unge. DNB i Stavanger arrangerte en liveoverføring av åpningen i går, og rundt 30 personer møtte opp.

Det er viktig å ta risiko der hvor det ikke har så store konsekvenser.

Aksjer og slalåm
Høydepunktet på kvelden var utvilsomt det store trekkplasteret og slalåmkongen Aksel Lund Svindal, som trakk paralleller mellom aksjehandel og slalåmkjøring.

– Du må tenkte langsiktig og være fokusert på målet. Det finnes mange fristelser underveis, sånn er det også i aksjemarkedet, sier Lund Svindal som selv fikk øynene opp for aksjer da han lå skadet etter en utfortrening i 2008.

– Jeg gjør det best i farstdisiplin, det er mitt felt og det kan jeg noe om. Det gjelder like mye i aksjemarkedet. Fokuser på de bransjene du kan noe om, sier Lund Svindal og innrømmer at det kan gå galt av å til.

– Men det er viktig å ta risiko der hvor det ikke har så store konsekvenser, sier Lund Svindal.

 Til nå har jo DNB gjort det for meg, men nå fikk jeg lyst til å prøve litt selv også, sier Augestad.

Ble inspirert
En av de som hadde latt aksjekurs friste for kvelden var Karani Agai (23).

– Jeg har egentlig ganske liten innsikt i aksjemarkedet, men jeg har alltid vært nysgjerrig på det, sier Agai, som roser banken sitt system for å hjelpe ferske aksjekjøpere.

Nina Augestad (t.v) og Karani Agai er begge interessert i aksjer.

– Jeg kommer nok ikke til å investere i aksjer med en gang, men etterhvert vil jeg ut på markedet sier 23-åringen som snart går i gang med sine bore- og brønnteknikk- studier.

– Hvilket selskap ville du kjøpt aksjer i da?

– Statoil, kanskje. Eller, alle kjøper jo aksjer der…

– Kanskje Norwegian eller SAS? Nina Augestad (23) kommer med noen tips til sidenmannen sin. Selv jobber hun i butikk, og har også tatt turen til DNB i kveld for å lære litt mer om hvordan aksjemarkedet fungerer.

– Jeg sparer i aksjefond, men har aldri prøvd meg på aksjehandel, sier Augestad som lot aksjekurset inspirere til å kikke på handel på egenhånd.

– Til nå har jo DNB gjort det for meg, men nå fikk jeg lyst til å prøve litt selv også, sier Augestad.

Man skal tidlig krøkes på aksjemarkedet.

 

Kim Eirik Hansen, aksjemegler i DNB vil ha flere unge inn i aksjemarkedet.

Aksjer for alle
Aksjemegler i DNB, Kim Eirik Hansen er en av intiativtakerene til kvelden og er opptatt av at aksjer skal være for alle.

– Man skal tidlig krøkes på aksjemarkedet og derfor ønsker vi å gi mer kunnskap om dette, også til de som ikke er økonomistudenter, sier Hansen.

– Alle studenter uavhengig av studie har mulighet til å lykkes på aksjemarkedet, sier Hanssen. Han har selv har en økonomiutdannelse i ryggen, men legger ikke skjul på at det til syvende og sist handler om interessen.

– Dessuten er det viktig å ikke satse alt på en hest og ikke ta mer risiko enn du har råd til og er komfortabel med, tipser Hansen. 

 

Fakta om Aksjekampen:

  • To unge personer har fått muligheten til å lære aksjehandel av DNB og risikohåndtering av Aksel Lund Svindal.
  • De får øve seg på 100 000 kroner hver fra 3. oktober til 10. desember.
  • De skal kjempe om å få best mulig avkastning på 100 000 kroner.
  • Aksel Lund Svindal er mental coach.
  • Skal dele alt de gjør på www.aksjekampen.no og via sosiale medier.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here