Uavgjort for Ulf i vanskelige værforhold

0

Det var et yrende regnvær som møtte kveldens spillere og publikum i oppgjøret mellom Sandnes Ulf og Odd Grenland søndag kveld. Fra det klissvåte gressteppet på Sandnes stadion ble de rundt tre tusenpublikummerne vitner til en sjansefattig kamp, preget av forferdelige baneforhold og begredelig spill.

Vått: Baneforholdene på Sandnes stadion gjorde søndagens oppgjør mellom Sandnes Ulf og Odd Grenland til en fotball-parodi.

 

Kim Strande (tekst) & Lars Kristian Aalgaard (foto)

Sleivspark, ukontrollert ballteknikk og et regnvær som stoppet et hvert pasningsforsøk, gjorde nærmest kveldens kamp til en fotballkomedie for det gjennombløte publikummet.

Odd-trykk i første omgang.
Det var likevel Odd som startet best på Sandnes stadion. Østlendingene gikk rett i angrep fra start, men kom aldri til de helt farlige avslutningene i åpningsminuttene. De utfordrende baneforholdene så ut til å prege begge lagene, og spillet endte raskt opp med utallige langpasninger uten særlig adresse. Sandnes Ulf kom likevel bedre med utover i omgangen og fikk sin første farlige målsjanse i det 22. minutt. Svenske Edier Frejd fikk hodet på en godt slått corner, men sendte fra rundt fem meter ballen himmelhøyt over Odd-keeper André Hansens mål.

Sandnes-laget så nå ut til å ta mer og mer over initiativet i kampen, men med en ball som ble sendt sikksakk mellom vanndammer og motspillere, ble det aldri noe banespill for elitespillerne. Etter tretti minutter var det derimot østlendingene som var frempå med et par gode muligheter. En corner ble slått inn på bakre stolpe, og islendingen Arnor Ingvi Traustason måtte frem med en lang nakke for å redde Morten Fevangs heading fra nettmaskene. Bare minutter senere var laget fra Skien igjen på farten mot Sandnes-buret. Mattias Anderson fikk snappet opp et gjennomspill foran Ulf-målvakt Aslak Falch, og forsøkte seg på en frekk lobb mot lengste hjørne. Aluminiumet ble denne gangen hjemmelagets redning, og ballen ble etter hvert klarert fra hjemmelagets sekstenmeter.

Ulf fikk etter hvert mer kontroll på guttene fra Skien, og bare minutter etter Odd-trykket fikk UiS-student Vegard Aanestad muligheten til å sende ulvene i føringen. Høyrebacken ble spilt fri fra noe skrått hold i motstanderboksen, men keeper André Hansen fikk hanskene på ballen, som til slutt endte i en ufarlig retur. Det så nå ut til å ligge en scoring i luften på Sandnes stadion, men mer skjedde ikke denne første omgangen. Foruten et hopetall av innbrudd i spillet fra gressmattens mange søyler, kunne dagens motstandere jogge raskt inn i garderobene for en liten kroppstørk.

Knall og fall i andre omgang.
Vanndråpene fortsatte å hølje ned i pauseminuttene, og både publikum og maskotter så ut til å slite med sine regntunge antrekk. Andre omgang startet derfor som den første endte. Foruten de komiske fallene, vannavbrutte ballføringene og ukontrollerte taklingene, var spillerbyttene og et gult kort til Sandnes-spiller Tommy Høiland det mest spennende evenementet i kampen. På en bane som etter hvert minnet mer og mer om et

Dårlig underlag: Det var vanskelig å holde balansen på den våte gressmatta i Sandnes.

svømmebasseng, gikk diskusjonene heftig rundt hvorvidt kampen i det hele tatt kunne fortsette. Ingen av lagene klarte å opprettholde noe form for spill, og kampen ble preget av enorme antall langpasninger og dødballer. Noen ufarlige langskudd var det nærmeste noen av lagene kom i regnværet, og frustrasjonen så ut til å bre seg hos de to motstanderlagene. 45 minutter ebbet derfor rolig ut i kveldsmørket, før dommer Tommy Skjerven til slutt blåste av for full tid. Kampen så ut til å bli et stort antiklimaks for  alle involverte, med en gressmatte som ikke tillot noen av lagene å prestere i sin tiltenkte taktikk.

Det er synd og trist at en så viktig kamp blir spilt på denne måten.

Gressmatten tema i pressesonen.

Etter kampen var det ingen tvil om hva som skulle bli kveldens store diskusjon. Oppgitte spillere og trenere ristet lattermildt på hodet, i respons på dagens klissvåte baneforhold. Ulf-trener Asle Andersen var klar i sin tale, og omtalte kveldens andre omgang som en ren parodi.

– Det er synd og trist at en så viktig kamp blir spilt på denne måten, sier en oppgitt Andersen.

Ulf-treneren mener kampen etter hvert ble en komplett komikveld, og sto i sterk kontrast til forventningene, hvor spillerne denne uken har trent mye på å holde balltempoet oppe i sitt spill. Vestlendingene sier seg likevel fornøyde med poengfangsten sett ut i fra situasjonen.
– Det er gull verdt med ett poeng i dag, sier han.
Hjemmelaget så ikke ut til å miste motet tross poengdelingen, og Andersen forteller at laget vil fortsette å kjempe for å holde plassen i eliteserien.
– Vi skal sloss for målsetningen om å stå i ligaen. Vi vil vise at vi vil være her, og har fortsatt gode muligheter, sier Andersen bestemt.

Samuelsen ikke fornøyd.
Odd-spiller Jone Samuelsen var heller ikke særlig fornøyd med kveldens kamp, og sier han ikke en gang klarer å vurdere det regntunge oppgjøret.
– Det blir bingo om hvem som vinner. Det går ikke an å føre ballen en gang. Det er helt utrolig at kampen blir fullført, sier han.

For dårlig: Ulf-spiller og UiS-student Vegard Aanestad deler Asle Andersens syn, og sier at andre omgang aldri burde blitt spilt.

En spesiell opplevelse.
UiS-student Vegard Aanestad sier det var en spesiell opplevelse å spille på kveldens gressmatte. 25-åringen deler trenerens syn, og mener kampen burde vært stanset i andre omgang.

– Jeg vet ikke hvilken idrett vi spilte. Slike kamper lever sitt eget liv, og vi må bare spille ballen høyt og lang, sier høyrebacken oppgitt.Aanestad så helst at alle tre poengene ble igjen i Sandnes, men tar godt i mot ett poeng i en det han karakteriserer som en ”bingokamp”.
Siddisen ser likevel lyst på sesonginnspurten, og mener laget har gode muligheter til å holde seg i eliteserien.
– Vi har noen vanskelige kamper fremover. Mange mener vi har mistet gnisten i laget, men det er tvert imot. Vi vil være med å kjempe.

Selv om ulvene for øyeblikket ligger utsatt til i nedrykkssonen, sier Aanestad at han likevel klarer å kople av i fritiden.
– Det kverner litt i hodet, men det er greit å ha skolen i tillegg. Da får jeg fokuset vekk på noe annet. Det er bedre enn å ligge hjemme i senga og sutre, sier han.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here