Galskap som fenger gutta

0

Det er 80 armhevinger, høye kneløft og tre sekunders pauser som skal til for å trekke guttene på gruppetimene på SiS.

Denne gruppetimen trekker gutta inn i salen.
Denne gruppetimen trekker gutta inn i salen.

 

Av: Tora Lind Berg (tekst) og Vilde Mebust Erichsen (foto) 

”If you wanna be my lover!”

 Spice Girls dundrer ut av høyttalerne i gymsalen på SiS Sportssenter. Svette mennesker sliter knærne opp til hoftehøyde i takt med turbotakten. Men det er ikke musikkvalget, ei heller intensiteten, som er det mest påfallende med denne gruppetimen. Den heter ”Insanity” og er et amerikansk konsept som går alle hverdager i 40 dager denne høsten. Og halvparten av deltakerne er menn!

Flere gutter
De av oss som har satt sine ben på parkettgolvet i treningssenteret – hvilket som helst treningssenter, for den saks skyld- under en gruppetime, vet at disse er overveiende benyttet av kvinner. En og annen sjelden gang hender det en modig gutt prøver seg, men de fleste trekker på skuldrene og rister på hodet ved tanken. Slik er det altså ikke lenger.

– Vi kjører et konsept der de som deltar på mer enn fire av fem ganger i uka gjennom hele perioden fra 36 til 43, får en t-skjorte der det står ”Jeg har gjennomført Insanity”, sier gruppetrener Ola Kwang. Det er ikke fritt for at det blir litt konkurranse. To stykker har deltatt på alle timene siden det startet opp i høst, og det er lite som tyder på at de ikke skal gjennomføre siste halvdel.

Det er galskap som er førsteprioritet.

Korte pauser
– Wrraah!

Spice Girls toner ut til et gutturalt stønn. Henrik Berg (25) drar seg over parketten og deiser inn i veggen for støtte. Vann! Det er om å gjøre å utnytte pausen, for den varer sannelig ikke lenge.

– Tolv sekunder igjen! Roper Ola over høyttaleranlegget, alltid like glad og opplagt.

Instruktør Ola Kwang Joon Omholt gjør dette alle hverdager i høst.
Instruktør Ola Kwang Joon Omholt gjør dette alle hverdager i høst.

 

Bedre resultater
Det er Henrik som kan ta litt av æren for suksessen i gymsalen denne høsten. Det var nemlig han som utfordret forrige års Insanity-trener Remy, til å lage et opplegg som ligner den originale amerikanske patenten. Konseptet, som stammer fra den personlige treneren Shaun Thompson, er et opplegg som skal gjennomføres over 60 dager, med mål om å forbedre deltakernes resultater betraktelig på kort tid. Resultatene lar ikke vente på seg i Stavanger heller.

– Forrige gang vi tok en test for å måle fremgangen, var det noen som forbedret resultatene sine med 100 prosent på bare to uker, forteller Henrik. Han har vært med på alle treningene denne høsten, med unntak av én. Det var en onsdag, og han hadde forelesning på i matematikk og fysikk-studiet. Nå får forelesninger bare være forelesninger. Det er galskap som er førsteprioritet. Eller som Shaun T. Har sagt det: ”It’s insanity not to go”.

Denne gruppetimen lover deg resultater.
Denne gruppetimen lover deg resultater.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here