– Karrieredagen gir karrieremuligheter

0

Evry med utvikler Daniel Ryan i spissen fristet med Scalextric-bilbane for å hanke inn interesserte studenter. 52 stands gir økning fra i fjor, melder leder for INDØKS’ Karrieredag, Malin Haram Svensson.

MORO PÅ STAND: På Evrys stand kunne man kjøre bil på bane. Her forsøker Evrys egen Daniel Ryan å sette ny banerekord.

:: Av Lars André Dahl (tekst & foto)

Tjodhallen i Kjølv Egelands hus på Universitetet i Stavanger (UiS) var fylt av stands, så var også gangene rundt om. Hundrevis av studenter virvlet om standene, enten for å skaffe seg karriere gjennom nettverksbygging – eller rett og slett leke. Eventuelt begge deler. På IT-selskapet Evrys (fusjon mellom tidligere EDB og Ergo Group) var Scalextric-bilbanen og konkurranse om bestetid et trekkplaster.
– Vi vil vise at vi har det kult på jobb, sier utvikler Ryan, som står på stand.
– Så hvis jeg får jobb hos dere, møter jeg en bilbane i kantina?
– Det kan det godt hende du gjør, forteller han.

Nettverksbygging
Ved Ryans stand trakk etter hvert femteårs marin- og subseastudent Joachim Sannes bort sammen med en kamerat. Han klokket inn til tiden 18.44 på bilbanen, men sier blankt nei på om Evry er interessant for ham.
– De driver med IT-løsninger og kun IT, som ikke er del av min bransje.

Som student på femte året, føler han at han er blitt mer interessant for bedriftene på stand.
– Jeg har vært innom her flere år. Dette er nok den siste karrieredagen jeg «kan» være med på. Samtidig føler jeg det er først nå som femteårsstudent jeg er interessant for bedriftene med tanke på jobb. Som tredje- og fjerdeårsstudent er det mulighet for internship, sier han.

Sannes har allerede knyttet mange kontakter, og avtalt intervju med både BP og Conoco Philips. I tillegg har han en avtale med Aker Solutions.
– Man har virkelig muligheten til å se seg om etter bedrifter som kan gi karriere her. Det er en luksussituasjon nå, vi er inne i en god tid, og man må benytte seg av muligheten nå, sier Joachim Sannes.

MARIN- OG SUBSEASTUDENTEN: Joachim Sannes forsøkte seg på Evrys bilbane, selvom Conoco Philips, BP og Aker Solutions var mer spennende firmaer å prate med for ham.


Vil ha de kloke

I følge Ryan ved Evry har pågangen ved standen vært god.
– Det har vært ganske mye på grunn av bilbanen, det er veldig mange som er innom. De spør om Evry og hva vi driver med, sier Daniel Ryan.
– Hvem er det dere sikter dere inn på?

– Vi vil ha de kloke hodene, vi, som alle andre, sier han og synes tilbudet UiS og INDØKS gir gjennom dagen, er fantastisk for studentene. Samtidig som bedriftene får eksponere seg, sier han, og legger fram hva Evry kan tilby de kloke hodene:
– Vi kan tilby hele pakka. Det vil si jobbintervju, at studenten kan komme på besøk, omvisning hos oss, forteller han.
For studentene og bedriftene
At pågangen har vært god ved standene, skriver også Karrieredagens leder, Malin Haram Svensson, under på.
– I år har vi 52 stands, og jeg tror det har vært mellom 3000 og 4000 folk innom i løpet av dagen, sier hun, og forteller at dagen startet med DNB-toppsjef Rune Bjerkes åpningstale foran en fullsatt Tjodhallen.
INDØKS holder Karrieredagen på sjette året, og har altså en økning med fem stands fra fjorårets 47.

ANSVARLIG: Leder for Karrieredagen 2012, Malin Haram Svensson.

– Hvem er egentlig Karrieredagen for; studentene eller bedriftene?
– Det er nok «fifty-fifty». For bedriftene handler det om å vise seg fram og fortelle om det de kan tilby, mens det for studentene er en god mulighet til å se hva bedriftene kan tilby. Det handler om å bygge nettverk, forteller Haram Svensson.

Den Karrieredagansvarlige mener studentene burde hatt fri fra studiene i dag.
– I dag handler om studentene, dette er fremtiden deres. Derfor synes vi studentene burde fått forelesningsfri i dag. Vi har gitt beskjed til alle forelesere om det, og selv har vi fri fra våre forelesninger i dag, sier hun.
Haram Svensson sier dette er en god mulighet for studentene til å finne ut hvem de må gå til for å skaffe seg en jobb i fremtiden.
– Det kan godt være at noen får jobb i løpet av dagen, melder hun og smiler.
I tillegg til selve bedriftsstandene i Kjølv Egelands hus, har Karrieredagen program utover kvelden, med det som treffende kalles Karrierekvelden. Her skal Amund Tjuve fra Dagens Næringsliv holde et foredrag, samt at tidligere UiS-student, nå komiker Fredrik Brimsø stiller med stand up.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here