– Det er på scenen vi hører hjemme

0

Det er med over ti år på nakken Karpe Diem slipper sitt nye album «Kors på halsen, ti kniver i hjertet, mor og far i døden». I oktober kommer de til Stavanger for å underholde studentene sammen med Datarock. Dette kan Karpe Diem – for det var nemlig slik de begynte.

Chirag Partel (t.v) og bandkompis Magdi Ytreeide Abdelmagui (t.h) utgjør Karpe Diem.
Chirag Partel (t.v) og bandkompis Magdi Ytreeide Abdelmagui (t.h) utgjør Karpe Diem. (Foto: Stian Andersen)

 

Av: Stine Serigstad (tekst)

– Vi startet med konserter, ikke i studio. Det er på scenen vi hører hjemme. Da får vi se reaksjoner der og da, sier den ene halvarten av Karpe Diem, Magdi Ytreeide Abdelmaguid.

Sammen med bandkompis Chirag Partel har han reist langs land og strand i Norge i tolv år. På landevegen har de erfart at det ikke finnes så store forskjeller på publikum, uansett hvor de er i landet.
– Noen ulikheter er det, men målet vårt er å treffe flest mulig med musikk som tar utgangspunkt i færrest mulig, forteller Ytreeide Abdelmaguid.

Livet forandrer seg. Det vil alltid vil være noe å skrive om.

Stadig nye inspirasjonskilder

Det er to år siden sist album kom ut. Mye har skjedd i Norge og i verden siden den tid. Det gir inspirasjon til duoen når de skal skrive musikk.
– Det skjer nye ting hele tiden. Vi havner i nye situasjoner; noen har giftet seg, det er revolusjon i Egypt. Livet forandrer seg. Det vil alltid vil være noe å skrive om, sier artisten.

 

Les hele intervjuet med plate- og Stavangeraktuelle Karpe Diem i SmiS avis som kommer ut onsdag 26. september.

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here