Frisk fisk åpnet barnehageåret

0
LASSER PÅ: Adrian er klar for Fiskefestival på SiS Barnehage, og tar her sin første runde med reker. Fiskefestivalen er en storsuksess for studentsamskipnadens barn og deres foreldre.

Adrian (7) elsker reker. Godt for han, det fikk han masse av under åpningsdagen for SiS Barnehage.

LASSER PÅ: Adrian er klar for Fiskefestival på SiS Barnehage, og tar her sin første runde med reker. Fiskefestivalen er en storsuksess for studentsamskipnadens barn og deres foreldre.

:: Av Lars André Dahl (tekst & foto)

Det bugnet over av fisk og skalldyr da SiS Barnehage med daglig leder Kristin Bjander i spissen, torsdag inviterte barnas familie til fiskefestival.
– Dette er en årvis tradisjon vi gjør som start på barnehageåret, sier Bjander og forteller at det gir barnas foreldre en mulighet til å bli kjent med hverandre.

«Tigerfisk» og fisk med skjegg

Siden 1992 har barnehagen tilknyttet studentsamskipnaden hvert eneste år invitert til fiskefestival.
– Ungene i barnehagen har jobbet med et tema siden vi startet i august: «det som lever i havet». Blant annet har barna som er her på siste året og skal videre på skole, laget en forestilling for de andre barna, som de viste tidligere i dag, forteller daglig leder Bjander.

I år var menyen laks, torsk, reker, blåskjell, krabber og krabbeklør, samt ørretfileter. I alt nærmere 50 kilo fisk.
Det vet Adrian (7) og Noah (5) å sette pris på: de danderte sine tallerkner med krabber, laks, smør og skive.
– Jeg elsker krabber og laks, sier Adrian.
– Også har jeg fått «tigerfisk» når jeg fisket i sommer, forteller han før pappa Erlend Mæle støtter til med at det nok er snakk om makreller.
– Jeg fikk en torsk også, ivrer Adrian videre.
Noah (5) kan fortelle at det ikke er så mye fisk til middag hjemme, men pappa Erlend er ikke helt enig.
– Vi har fokus på sunn mat og har fisk to ganger i uka. Det er viktig med et variert kosthold, ikke «bare» ferdigmat, forteller han.

FAMILIEDAG: Fiskefestivalen gir foreldre mulighet til å bli kjent med hverandre over en god fisk. Her pappa Erlend Mæle med Adrian (t.v.) og Noah.

Stappfull barnehage
Daglig leder Bjander sier at barnehagen har søkt til Fiskesprell for å få støtte til all fisken. Firmaet er behjelpelige med å promotere godt kosthold, og å gi unge et positivt syn på sunn mat.
– De vil ha flere til å spise sunt og spise fisk – barn også, sier Bjander.
Mens det fosser regn ned på utsiden, er køen lang rundt langbordet med fisk på innsiden. 88 barn fra seks avdelinger spiste sammen med sine foreldre, besteforeldre og søsken – disket sammen av personalet selv.
– Hvorfor valgte dere Fiskefestival?
– Det er en tradisjon fra 1992, og det var vel naturlig å ta for seg fisk i og med at vi ligger der vi ligger, rett ved kysten, tror Bjander.
4 kilo laks, 4 kilo torsk, 20 kilo reker, 6 kilo blåskjell, 50 fylte krabber, 5 kilo krabbeklør og 12 stykker ørretfilét. «Alt forsvinner», melder barnehagetantene med et smil.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here