Poengdeling etter målfest i Sandnes

0

Det ble en svært målrik affære da Sandnes-Ulf tok i mot Brann søndag kveld. Begge lag scoret tre mål hver på regntunge Sandnes stadion.

Scoret: UiS-student og Ulf-spiller, Fredrik Torsteinbø, så lenge ut til å bli matchvinner for laget fra Sandnes, da han her satte inn Sandnes tredje mål for kvelden etter 65 spilte minutter.

Av: Jens Bessesen (tekst) og Håvard Tanche-Larsen Knutsen (foto)

Sandnes-Ulf lå før kampen mot Brann som nummer 14 på tabellen i Tippeligaen, med bare 2 poeng ned til Fredrikstad på nedrykksplass. Og etter å ha reist hjem fra Oslo i forrige runde med et 4-0-tap i bagasjen var det mye å rette på da de skulle møte et Brann-lag i form. Bergensernes forrige kamp var mot tittelutfordrerne Molde, og den kampen vant de 4-1. Kveldens gjester hadde samlet 32 poeng så langt i sesongen, noe som ga en sjetteplass på tabellen etter fire runder. Det var dermed ingen tvil om hvem som var favorittene, og det tok ikke lang tid før de rødkledde var i ledelsen.

Tidlig scoring
Ulf tok initiativet tidlig i kampen, og fikk etter bare to minutter en gylden mulighet ved Fredrik Torsteinbø. Fra kloss hold hadde vingen en god skuddmulighet, men han fikk ikke god nok kraft i ballen, og Brann-keeper Piotr Leciejewski fikk en enkel jobb med å holde ballen. Kun minuttet etter angrep hjemmelaget igjen, men volleyen fra høyreback Vegard Aanestad gikk noen meter til side for Brann-målet. Og da Ulf ikke klarte å sette sjansene, var det Brann som kunne ta føringen.

Islendingen Birkir Sævarsson fikk ballen på høyresiden. Han la et utsøkt innlegg til Fredrik Haugen, som skjøt rett i en lyseblå forsvarsspiller. Men Haugen fikk ballen tilbake, trillet inn til en umarkert Bentley, som enkelt kunne sette ballen i mål. Resten av omgangen handlet stort sett om hjemmelaget.

Trykket på for utlikning
De lyseblå kjørte kampen videre. Både Steinthor Thorsteinsson, Arnur Traustason og Kristian Grytkjær hadde noen halvsjanser til å utlikne, men det ble med halvsjanser mot et Brann-lag som lå godt organisert defensivt. Bergenserne forsøkte å kjøre kontringer, og de fikk en svært god mulighet ved Amin Askar etter 20 minutter. Men bortelagets høyrekant lobbet ballen langt over målet til Ulf-keeper Aslak Falch. Sandnes fortsatte å presse, og etter 37 minutter fikk de endelig uttelling. Den danske spissen Kristian Grytkjær snappet opp ballen fra en uoppmerksom Markus Jonsson i Brann-forsvaret. Dansken satte fart, og gjorde ingen feil alene med Leciejewski.

 Snudde kampen
I andre omgang fortsatte hjemmelaget å kjøre kampen, anført av en svært livlig og leken Steinthor Thorsteinsson. I det 56. minutt driblet han seg gjennom midtbaneleddet til Brann, og serverte ballen til Grytkjær, som fra 16 meter satte inn sitt andre mål for dagen. Men bare sju minutter etter, fikk Brann corner.

Keepertabbe
Amin Askar slo en corner fra venstresiden, og det virket som at Aslak Falch skulle plukke ballen uten problemer. Men han glapp ballen, og den falt rett i beina på Brann-spiss Kim Ojo, som enkelt satte ballen i mål. Men Sandnes-Ulf knakk ikke sammen av den grunn. Bare to minutter etterpå, fikk de en corner som til slutt havnet i føttene på Fredrik Torsteinbø. Han satte ballen kontrollert nede i venstre hjørne. Ulf var igjen i ledelsen.

Dette så også ut til å bli sluttresultatet, men etter 81 minutter ble Kim Ojo spilt lekkert gjennom av innbytter Kristoffer Larsen. Ojo rundet keeper, og trillet ballen inn i det åpne buret.

Innbytterne Marius Helle og Oskar Hauksson fikk noen brukbare muligheter til å gi hjemmelaget tre poeng, men det ble med poengfordeling.

Vi burde vunnet
Ulf-trener Asle Andersen var fornøyd med innsatsen, men skuffet over at ikke laget hans vant.

– Vi bør vinne når vi scorer tre mål på hjemmebane. Vi var bedre enn Brann i dag, sier Andersen.

Motstandernes trener, Rune Skarsfjord, sier at Brann kan takke seg selv for at de ikke fikk med seg mer enn ett poeng fra Sandnes stadion.

– Vi gjør dumme valg når vi har ballen, vi har dårlig press spesielt i første omgang. Det ble litt Hawaii-fotball der ute, sier han.

Selvkritisk Falch
Ulf-keeper Aslak Falch, tar på seg mye av skylden for at ikke hjemmelaget tok med seg tre poeng fra kampen i kveld.

– Jeg prøvde å holde ballen, men det var en feilvurdering. Jeg skulle bare ha bokset den ut av faresonen. I dag var det min tur til å være uheldig, sier han om tabben han gjorde på Branns 2-2-scoring.

På spørsmål om hva han tenker om nedrykksstriden, svarer keeperen at han har troen på at Sandnes-Ulf holder seg i Tippeligaen.
– Vi var mye bedre enn Brann i dag. Vi viser styrke når vi spiller så bra mot et så godt lag. Jeg tror vi klarer oss, avslutter Aslak Falch

Sandnes-Ulf har nå ett poeng ned til Sogndal på nedrykksplass. Men rogalendingene har en kamp mindre spilt enn motstanderne. Neste helg skal Ulf på besøk til Haugesund i en tøff bortekamp.

Kampstatistikk

Sandnes-Ulf – Brann 3-3

Målscorere: Bentley 5.min (0-1), Kristian Grytkjær 37.min (1-1), Grytkjær 56.min (2-1), Kim Ojo 63. min (2-2), Fredrik Torsteinbø 65.min (3-2), Ojo 81. min (3-3)

Tilskuertall: 3824

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here