Vi er i gang igjen!

0

Overgangsvinduet er over, sesongen er i gang så det suser. Balløya er endelig tilbake, så nyt disse betraktningene om de første ukene i begynnelsen av 2012/2013-sesongen.

Av: Hein Georg Haram (SmiS-journalist & United-fan)

Queens Park Rangers handlet som en pussa sjøulk, Manchester City fikk de seks spillerne de skulle ha siste dagen, Clint Dempsey vraket Liverpool og satte kursen mot Tottenham og Andre Villas-Boas, Chelsea slapp å handle så veldig da de allerede har funnet sitt kjæledegge i Eden Hazard, Dimitar Berbatov forlot Manchester United og gikk til Martin Jol og Fulham.

Jeg må ærlig innrømme at tårene falt, hyllestvideoer på YouTube ble sett, og de sinte kommentarene haglet og var rettet mot Sir Alex Ferguson. Jeg har likevel lagt min elsk på Robin van Persie allerede, så det går fort i svingene. I tillegg sikret Real Madrid seg Michael Essien på lån resten av sesongen. Det er ikke å nekte for at han er en av verdens beste defensive midtbanespillere når han er i form.

Men Liverpool da. Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen. Det er ikke gøy å mobbe de lenger. Det er lov, men ikke gøy. Så jeg prøver meg igjen. Hva Brendan Rodgers tenkte på da han lot Andy Carroll gå på lån til West Ham og dermed satt igjen med Luis Suarez og Fabian Borini, er det ingen som vet. Kanskje han trodde at Clint Dempsey skulle fylle et tomrom på topp. Han scoret en del for Fulham selv da han var pottesur, men jeg tror ærlig talt ikke han hadde funnet tonen med Suarez i Liverpool, en Suarez som treffer stolpen og tverrligger oftere enn han treffer målet, dessverre. Borini har ikke bevist en dritt til nå, så det er tidlig å avkrefte den italienske spissen. Det er ingen tvil om at Liverpool sliter og oddsen på at Brendan Rodgers blir værende veldig lenge synker for hver dag. John Henry er ingen tålmodig mann. Det ender vel med at Kenny Dalglish kommer tilbake som en messias og kjører det i grøfta enda en gang.

Arsenal da. Scorer aldri lenger uten Robin van Persie. Selv med Giroud, Podolski og ikke minst Cazorla på laget. De scoret to mål borte mot Liverpool, men hvem gjør vel ikke det? Manchester United og Sir Alex Ferguson har virkelig sikret seg en klassespiller i den skadeplagede 29-åringen. Skal lykken skinne over et dyrt kjøp fra Old Trafford endelig? Man kan håpe. Van Persie har begynt strålende.

Swansea har derimot ødelagt alle forhåndstips. De har mistet sin manager og Joel Allen til Liverpool for en grei slump penger. Dette viser å være en herlig og forkledd velsignelse. Michael Laudrup er mannen som styrer skuta og et kjærlighetsforhold kunne neppe fått en bedre start. Mannen passer som hånd i hanske med det walisiske lagets strategi. Og overgangssituasjonen? De har solgt Scott Sinclair og nevnte Joel Allen for en god slump med penger, og sitter igjen med fire nye og like gode spillere, samt litt penger igjen. For å si det kort og enkelt, Swansea er overgangsvinduets vinner, mens Liverpool er taperen.

Vi har bare spilt tre kamper av årets sesong, men det er aldri for tidlig å se på tabellsituasjonen. Jeg var raskt ute å avskrive både Swansea og West Bromwich. Faktum er at de ligger på første- og andre plass allerede. Jeg sier ikke de tar gull, men at de havner høyere på tabellen enn jeg ga uttrykk for i mitt tabelltips, er jeg ikke i tvil om. Jeg er ingen ”ekspert” (tro det eller ei), og tar knusende selvkritikk.
Aston Villa har begynt dårlig som ventet. Det virker ikke som noen mann annen enn Martin O’Neill passer inn i det laget der. På de tre nederste plassene finner vi Liverpool, Queens Park Rangers og Southampton.

Southampton har vært veldig uheldig både mot Manchester City og Manchester United, og er ikke så dårlig som tabellen tilsier. Liverpool er det. Per dags dato. Samtidig er det viktig å påpeke at jeg ønsker alle disse lagene veldig høyt på tabellen i mai. Sånn at pengene hadde vært en velsignelse for blant annet QPR, liksom. Det må være litt kjedelig å kjøpe seg til nedrykk.

Det viktigste er uansett at Premier League 2012/2013 er i gang. Sommeren har vært en endeløs tålmodighetsprøvelse, og jeg har hatet det. Det har sikkert du og. Så kom den forbaska landslaugspausen. Dårlig timing. For å gå litt utenfor emnet, er det verdt å nevne at Norge ikke hadde kommet over streken i Tippeligaen en gang. Så dårlig er de faktisk.

Uansett, John Arne Riise fra Fulham har sluttet på Twitter, og det er bare koselig.
Mye skjer på kort tid i England. Man skal følge godt med. Og nye Balløya-spalter kommer selvfølgelig fortløpende fra og med denne uken. Kanskje et hyllestinnlegg rettet mot DimiStar Berbatov er neste på planen, hvem vet? Følg med!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here