På tvers av kulturer

0

Buddy 2012-2013 ble startet med en annerledes type underholdning i foajeen på Kjell Arholms hus i går kveld. Det viktigste for deltakerne selv er å bli kjent på tvers av hverandres kulturer.

Av: Tora Lind Berg (tekst) & Martin Habbestad (foto/redigering)

Read the english version here.

Pizza, mingling og trikseshow i verdensklassen åpnet høstens Buddy-program i Kjell Arholms hus på Campus i går kveld. I seks uker fremover vil internasjonale studenter møte lokale innbyggere og norske studenter en dag i uka. Gjennom disse treffene får studentene muligheten til å bli kjent med Stavanger som by gjennom de lokale, og ikke bare som studentby. Turer til Hermetikkmuseet, skøyting i Sørmarka, gåturer til Dalsnuten og Standup-show under Humorfestivalen er aktiviteter som står på plakaten i høst.
– Vi prøver å legge det til forskjellige dager, slik at det forhåpentlig vis passer de fleste, sier Katrine Sivertsen.

Hun har vært medlem i Røde Kors sin ressursgruppe siden organisasjonen startet samarbeidsprosjektet Buddy med universitetet i 2009. Hun forteller at gårsdagens arrangement var en stor suksess, og at det ikke tok lang tid før praten summet blant de fremmøtte i foajeen på Kjell Arholms hus. De fikk med seg triksing i verdensklassen idet Charlotte Lade tok plass foran trappene i amfiet. Sivertsen tror studentene satte pris på innslaget.
– Jeg synes nesten at det var en liten bragd at vi klarte å få tak i henne. Hun er jo i verdensklassen i fotball freestyling, og opptrådte blant annet i Sør-Afrika under VM i fotball, sier Sivertsen.

Ønsker flere norske
Sivertsen forteller at det ikke er noe problem å få tak i internasjonale studenter som vil delta, men at de ønsker seg flere norske «buddies».
– De internasjonale studentene har gjerne hørt om opplegget av andre studenter som har utvekslet tidligere, og er som regel åpen for det meste. Vi har erfart at det som fungerer best er å ha en likevekt mellom internasjonale og norske studenter eller lokale innbyggere, men vi trenger flere norske deltakere for å få det til, sier Sivertsen.

Ingeborg Elin Kvamme er petroleumsstudent på tredje året, og har meldt seg på som Buddy for første gang. Hun og en venninne syntes det virket spennende, og fant ut at de ville melde seg på sammen.
– Jeg håper på å bli kjent med folk fra andre kulturer og land, det er derfor jeg har meldt meg på, sier Kvamme.

Sivertsen oppfordrer de norske studentene å hive seg med, og sier det ikke er for sent for enkelte etternølere.
– Jeg tror de norske studentene vil få like mye ut av opplegget som de internasjonale studentene. Det kan være vel så spennende å treffe folk du ikke har vokst opp med, sier Sivertsen.

Solomon Kitema fra Kenya har kommet til Stavanger for å ta en master i Computer Science.
– Jeg håper Buddy-programmet vil være en inngang til å oppleve mer av Norge, og Stavanger spesielt. Jeg håper også Buddy kan bli en plattform for meg til å knytte kontakter og få flere venner fra Stavanger og resten av verden, sier Kitema.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here