Vikings seiersrekke brutt til slutt

0

Viking stod med sju kamper uten tap, men da «gutan» fra Tromsø gjestet Viking Stadion, måtte de mørkeblå gi tapt.

Kom til kort: Selv om Viking presset på utover kampen, fikk ikke Stavangerlaget satt ballen mellom stengene.

Av: Jens Bessesen (tekst) & Kim Strande (foto)

Kjell Jonevrets inntreden som hovedtrener i Viking har sendt laget fra nedrykksstriden og inn i kampen om den viktige fjerdeplassen. Etter fem strake seire og en uavgjort på Lerkendal i forrige runde, var det et seiersvant Vikinglag som tok i mot Tromsø i Stavanger i kveld. Og hjemmelaget gikk rett i angrep.

Startet bra
Etter 7 minutter spilte nykommeren Makhtar Thioune gjennom Yann-Erik de Lanlay. Den unge vingen driblet av to Tromsø-forsvarere, men avslutningen gikk rett på keeper Benny Lekstrøm. Dette satte fyr i hjemmelagets supportere, som sang kontinuerlig for laget sitt.

Det så igjen ut til å hjelpe Viking-spillerne, for plutselig ble pasningene litt bedre, trykket litt høyere og taklingene gjort med litt mer trøkk. Men så kontret nordlendingene.

Nølende forsvarsspill
Ruben Yttergård Jenssen førte ballen inn på Vikings banehalvdel. Fra kanten av sekstenmeteren slo han et hardt og lavt innlegg. Ballen sneiet borti både en og to forsvarere, og det var bare opp til midstopper Christian Landu Landu å få klarert. Men ut av ingenting kom veteranen Ole Martin Årst opp i ryggen på stopperen.

På femmeteren ble Landu Landu lurt trill rundt av spissen, og alene med Rune A. Jarstein fikk Årst tredd ballen mellom benene på Viking-keeperen. Resten av første omgang handlet stort sett bare om ett lag – Viking. Det ble stort sett med småfarlige innlegg eller langskudd fra den brilliante midtbanespilleren Makhtar Thione. Både Thioune og Trond Olsen skapte mange farligheter, men Tromsø-forsvaret klarte å stange unna det som kom av offensive bidrag fra hjemmelaget.

Fortsatte i samme spor
Andreomgangen åpnet med et Viking som stanget mot et kompakt Tromsø-lag. Både Thioune, de Lanlay og Trond Olsen kom til noen muligheter, men de fleste skuddene gikk enten over eller utenfor målet til Benny Lekstrøm.

Etter hvert begynte også hjemmepublikumet å bli frustrert. Dommer Ken Henry Johnsen måtte tåle mye pipekonsert fra tribunen. Tromsø begynte å takle hardere, og Ruben Yttergård Jenssen og Kara Mbodji fikk se det gule kortet.

Viking-trener Kjell Jonevret byttet inn Henri Anier og Björn Andersson i håp om å få mer fysikk på topp. Men det ble bare nesten for Viking i regnværet. Mot slutten var Gutan nærmere 2-0 enn Viking var en utlikning.

Halvfornøyd Viking-trener
Jonevret var ganske fornøyd med kampen til tross for at Per Mathias Høgmo og Tromsø tok med seg alle poengene hjem. Viking-treneren påpekte at tromsø er et godt lag, og at ingen skal rope krise selv om det ble tap i kveld.

– Det viktigste er å opprettholde entusiasmen og godfølelsen som har vært her de siste ukene, avslutter Jonevret.

– Slurvete og halvhjertet
Yann-Erik de Lanlay ble byttet ut etter 69, minutter, og høyrevingen var ikke helt fornøyd med verken sin egen eller lagets innsats.

– Det ble litt for slurvete, og spillet hadde for lite flyt. Løpene og pasningene var halvhjertede. Og når vi møter et så godt defensivt lag som Tromsø, nytter det ikke å sløse med sjansene slik vi gjorde i dag, sier Vikings nummer 16.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here