Skuffet de Lanlay velger å se fremover

0

Etter 0-1 tapet mot Tromsø søndag kveld, var ikke Yann-Erik de Lanlay særlig fornøyd med sin egen, eller lagets innsats.

Skuffet: Yann-Erik de Lanlay hang med hodet etter søndagens tap mot Tromsø.

Av: Kim Goksøyr Strande (tekst og foto)

Det var et skuffet Stavangerlag som forlot gressbanen på Viking stadion søndag kveld. I en regntung kamp hvor siddisene dominerte mye av banespillet, var det Tromsø som kunne reise hjem med alle tre poengene. Viking-spiller Yann-Erik de Lanlay var på ingen måte fornøyd med det resultetet.

Høyrevingen mener laget var slurvete og manglet flyt i spillet. Han mener også hjemmelaget sløste med målsjansene, i en kamp hvor siddisene fort kunne hentet inn et poeng eller tre. UiS-studenten ville heller ikke si seg helt fornøyd med egne prestasjoner.

– Det var ikke optimalt spill fra meg, jeg kan bedre, sier han.

Stavanger-gutten spilte 70 minutter av dagens kamp, før han ble byttet ut med estlandske Henri Anier. Tross poengglippen var det ingen tegn til resignasjon hos ”Yanni”, som ikke vil fokusere unødvendig mye på kveldens tap.

Vil legge kampen bak seg
Unggutten vil helst legge søndagens resultat bak seg så fort som mulig, og sier han nå bare tenker fremover mot neste kamp, hvor Hønefoss venter på AKA-arena. En kamp hvor siddisene ikke har andre hensikter enn å sikre seg full poengfangst.

– Vi tenker nå bare på neste kamp, og å vinne den, sier en offensiv de Lanlay.

Positiv til Jonevret

Får ros: de Lanlay mener at Vikings trener, Kjell Jonevret, er rett mann for jobben. – Han har skapt en positiv stemning i troppen, forteller “Yanni” om treneren.

20-åringen er positiv til lagets nye trener Kjell Jonevret, og mener den tidligere Molde-treneren har påvirket klubbens atmosfære på flere måter.

– Jonevret har skapt en positiv og entusiastisk stemning i troppen, sier han.

Han trekker også frem byttet fra mannsmarkering til sonemarkering i forsvar som et vellykket tiltak fra den svenske treneren.

Dette var også en unnlatelse Åge Hareide høstet mye mediekritikk for å holde fast ved da han styrte Viking-skuten. Siddisene kjente godt til forsvarstaktikken fra tidligere sesonger, og de Lanlay mener laget ikke hadde store problemer med innføringen av systemet.

– Det er sonemarkeringen vi kjenner til fra før, sier de Lanlay.

Unggutten ser ut til å være fast inventar i laglederens førsteellever, og sier han for tiden har det veldig godt i laget fra oljebyen.

Dominerte banespillet
Utenom scoringen fra Ole Martin Årst, var det ikke mange avslutninger som truet Rune Almenning Jarstein i Viking-buret. Hjemmelagets angrepsuttelling så ut til å være skyld i mange avrevne hårstrå blant de ti tusen supporterne på stadion. de Lanlay fikk selv et par muligheter foran Tromsø-keeperen, men de pressede avslutningene endte aldri i nettmaskene for det lokale talentet.

Viking ligger etter dagens kamp som nummer åtte på tabellen, hvor Tromsø tok steget opp til fjerdeplassen. Ironisk nok er det fortsatt kun tre poeng som skiller dagens motstandere, og hjemmelaget ser ut til å gå mot den beste sesongen på flere poengfattige år.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here