Sterke følelser i sving

0

Fra Andalusia sør i Spania til Stavanger sør i Norge. I kveld inntar flamencoen Folken. – Jeg vil engasjere og provosere med dansen, forteller Noelia Sabarea.

Noelia Sabarea danser på Folken i kveld.

Av: Ivar Vasstveit (tekst og foto)

– Målet mitt er å sette sammen dans som engasjerer og provoserer på en positiv måte. De som kommer på forestillingen vil kunne forvente seg en dans med følelser, drama og glede. Sånn som det er i livet,  forteller den spanske Sabarea.

I kveld skal Sabarea utfolde seg i dramatiske bevegelser over det svarte scenegulvet i Storsalen på Folken. Mange forbinder studentersamfunnet med rockekonserter og øl og ikke fyrig sør-spansk dansetradisjon, men Sabarea er ikke bekymret for å møte et publikum som kanskje ikke er så bevandret i flamencoens verden.
– Jeg skiller ikke på publikum, uansett hvem de er. Hvordan folk tar i mot dansen baserer seg på følelser og livserfaringer, ikke alder eller tilhørighet, sier hun.

Hvordan folk tar i mot dansen baserer seg på følelser og livserfaringer, ikke alder eller tilhørighet.

En viktig del av flamenco er samspillet mellom musikk og dans. Sabarea blir ikke alene på scenen, med seg har hun gitarist og komponist Asgeir Aaøre, Bjarte Mo på fiolin, perkusjonist Kjetil Hana og Magnus Rød Haugland på kontrabass.

Hjemme i Spania har Sabarea sitt eget band.  Å møte nye musikere med egne komposisjoner har derfor vært en spennende prosess for danserinnen.
– Det blir nok ikke en klassisk flamenco, ettersom det er norske musikere med deres tolkinger av flamencomusikk, men det har vært en fantastisk utfordring å måtte tilpasse seg, forteller Sabarela som har øvd intensivt siden hun kom til Stavanger på fredag.

For det utrente flamencoøye har danserinnen noen tips for hva en bør legge merke til som publikummer.
– Se etter den fysiske styrken, skjønnheten og uttrykkene, sier hun.

– Det skal bli kjekt å få vise fram det jeg har øvet på i så mange år, rett og slett få perfeksjonere det på scenen.

Les mer om Sabarea i neste utgave av SmiS.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here