Sandnes Ulf seiret i viktig bunnoppgjør

0
Harde dueller: Det ble en tøff og fysisk kamp for Sandnes Ulf mot Sogndal søndag, men det var til slutt hjemmelaget fra Sandnes som gikk seirende av banen.

Sandnes Ulf slo tabellnabo Sogndal 3-1 i søndagens bunnoppgjør på Sandnes Stadion. Rogalendingene tok dermed steget bort fra kvalifiseringsplassen.

Harde dueller: Det ble en tøff og fysisk kamp for Sandnes Ulf mot Sogndal søndag, men det var til slutt hjemmelaget fra Sandnes som gikk seirende av banen.

Av Kim Goksøyr Strande & Lars Kristian Aalgaard (foto)

Det var Sogndal som åpnet kampen best i kveldssolen på Sandnes Stadion søndag. Etter et sjansefattig første kvarter av kampen, var det Ricardo Santos som etter 20 minutter kunne sende bortelaget i ledelsen. Ulrik Flo ble spilt alene gjennom med keeper, og sendte uegoistisk ballen videre til Santos, som alene med nettmaskene fikk en enkel oppgave med å sende saftkokerne fra Sogndal i ledelsen.

Ulf-comeback
Vertene kjempet seg etter hvert mer og mer inn i kampen etter scoringen, og i det 29 minutt kom reduseringen for Sandnes-laget. Aksel Berget Skjølsvik slo et innøvd frispark fra kanten av sekstenmeteren, og ballen trillet uforstyrret inn til en overraskende ensom Christian Gytkjær. Spissen kunne dermed sende ballen upresset forbi Sogndalkeeper Kenneth Udjus, som nok ikke var veldig imponert av forsvarsinnsatsen.

Annulert scoring
Etter utligningen ble det en underholdende avslutning på den første omgangen. I en kamp som ble preget av utallige langpasninger og tøft duellspill, var det etter hvert hjemmelaget som tok grepet i oppgjøret. Bare minutter etter Ulf-scoringen var Marius Helle nære ved å sende guttene fra Sandnes i ledelsen, da han stanget et innlegg i stolpen bak en utspilt Kenneth Udjus.

Kampen vippet mer og mer i favør sørlendingene, og i det 40 minutt kom kveldens mest omdiskuterte hendelse.

Målscorer Grytkjær sendte i vei et skudd fra utsiden av sekstenmeter. Ballen klinket i tverrliggeren, ned i bakken, tilbake i tverrligger og ut. Kenneth Udjus fikk etter hvert fanget ballen på femmeteren, og dommer Svein Erik Edvardsen valgte å la spillet gå videre, til tydelig frustrasjon for Ulf-trener Asle Andersen.

Tv-bildene viste at ballen nok var over målstreken, og hjemmelaget ble snytt for ledelsen. En svak innsats av dommerteamet, som de fleste av stadions 2300 supportere ikke kunne si seg særlig fornøyd med. Vertene hadde likevel gitt en pekepinn på hva som lå i vente.

Mer Ulf-trykk i 2. Omgang.
Andre omgang startet som den første omgangen endte. Sandnes Ulf entret banen med stort trøkk og entusiasme, og satte virkelig opp tempoet i kampen. Det skulle bare fem minutter til før hjemmelaget omsider gikk opp i føringen. I nesten identisk posisjon som ved den første scoringen, satte Skjølsvik inn enda et målgivende frispark fra hjørnet av Sogndal-boksen.

Bortelaget hengte heller ikke denne gangen med på notene, og viste tydelig hvorfor de for tiden befinner seg i ligaens bunnstrid. Innbytter Steinthor Thorsteinsson kunne enkelt stusse innlegget i mål ved bakre stolpe, og snuoperasjonen var et faktum.

Innbytter punkterte kampen
Ulf-presset vedvarte gjennom hele omgangen, og etter 68 minutter punkterte innbytter Fredrik Torsteinbø kampen for hjemmelaget. Etter et sugent løp mot Sogndal-målet, stupheadet unggutten vakkert inn et innlegg til høyre for Sogndal-keeper Leif Kvamme Lysne.

Lysne måtte ta over plassen i buret like etter 2-1 scoringen, da Kenneth Udjus måtte av banen med noe som kunne virke som synsproblemer. Det meste tydet nå på at rogalendingene skulle sikre seg alle tre poengene i det fotballspråket gjerne betegner som en viktig ”sekspoengskamp”.

Full kontroll i sluttminuttene
Sogndal sendte flere mann i angrep mot slutten av kampen, men kom aldri nærmere reduseringen enn et par halvsjanser. Kampen ebbet dermed rolig ut i tre særs viktige poeng for Sandnes Ulf. Lagene bytter dermed plass på tabellen, og Ulf kom endelig bort fra den utsatte kvalifiseringsplassen, og tilbake på trygg tabellgrunn.

Storspilte: Kaptein Askel Berget Skjølsvik hadde en svært god kamp mot Sogndal og vartet opp med to målgivende pasninger.

Lettelse i Ulf-garderoben.
Det var med dette en tydelig fornøyd Ulf-trener som entret pressesonen etter kampen. Asle Andersen kunne fortelle om tre velsmakende poeng, i en sesong hvor laget ikke føler innsatsen har gitt tilfredsstillende betaling. God moral og sterk mentalitet var bare deler av oppskriften Ulf-treneren røpet fra seiersoppskriften, i en kamp han følte sørlendingene vant fullt fortjent.

Treneren vil likevel holde fokuset rettet mot de kommende kampene, hvor overlevelsen i Tippeligaen er målet.

– Som nyopprykket lag har vi realistiske forventninger til årets sesong. Det å beholde plassen i Tippeligaen er vårt viktigste mål, sier Andersen.

Kaptein Aksel Berget Skjølsvik kunne også si seg fornøyd med kveldens seier, men mener laget fortsatt har ting å rette på

– Kampen var ”ok-pluss”, men vi er fortsatt ikke helt fornøyde. Vi har mer å jobbe med, og har litt for mange unødvendige balltap, sier romsdalingen.

To målgivende pasninger gjør heller ikke at Skjølsvik sover helt uselvkritisk gjennom søndagsnatten.

– Jeg er ikke helt fornøyd med min egen innsats i dag. Det var litt for mange enkle feil,
og jeg ble løpende mye i mellom. Men jeg hadde to målgivende pasninger, så kampen var grei nok, sier kapteinen.

Les mer om UiS-student Aksel Berget Skjølsvik og kampen i SmiS 11 på onsdag

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.