Middelmådige Melua

0

“Zzzzzzzzzz…..» Nei, det er ikke lyden av en fuzz-gitar, men lyden jeg får lyst til å lage noen minutter etter at Katie Melua har entret storscenen på åpningsdagen av Rått og Råde.

Av: Ragnhild Aarø Njie (Tekst)  og Tone Helene Oskarsen (foto)

Søvndyssende pikepop.

Hvem: Katie Melua
Hvor: Rått og Råde
Dag: Torsdag
Karakter:  C

Klokka slår kvart over syv og Katie Melua entrer storscenen på Lassa til publikums store fornøyelse. Uten et eneste ord, men med et lite smil, er hun igang. Bassisten drar igang en seig basslinje, og gir oss låta “Moonshine” i typisk Melua-stil. Stemmen hennes er behagelig, og det samme er stemningen.

– This song is from my first record! It is called «my afrodisiac is you». I am dedicating this song to the norwegian people, because you are so wonderful! I love coming back, thank you!

Smisk, smisk.

Låta “My Afrodisiac is you” drar i gang, og Melua legger seg fra den akustiske gitaren. Hun beveger seg ut på scenegulvet. Med noen hallveis kleine gestikuleringer, som hadde passet seg best i “Idol”, synger hun “Some people say that oysters make you come on strong…” Gitaristen har øynene igjen. Montro om han holder på å sovne? Det gjør ihvertfall jeg. I det lette duskeregnet ser jeg rundt meg, og innser at flesteparten av de som står rundt meg er barnefamilier. Hva er grunnen til at det er så mange småbarnsmødre i publikum? Er det enklere å få lagt barna etter en så søvndyssende konsert?

Heldigvis klarer Melua å dra publikum ut av søvnen et par ganger, blant annet med den jazzete låta «The Flood» og med låta “You don’t love me”. Den sistnevnte låta inneholder gitarsoloer med referanser til 70-tallet og sørstatene i USA.

Men både konserten og musikken er som Melua selv – forutsigbar, glattstrøken og kjedelig.

Etter noen sanger med “Idol”-gestikuleringer tar hun fram el-gitaren.
– This song is called “If the lights go out”, meddeler Melua til publikum.

Jeg kunne sverget på at hun allerede har spilt den samme sangen tre-fire ganger. Misforstå meg rett, både Melua og bandet hennes er dyktige musikere. I løpet av konserten får vi oppleve Melua på både akustisk gitar, el-gitar og med backing-band. Hun har med seg både en fiolinist og en keyboardist som får vist hva de er gode for. Men både konserten og musikken er som Melua selv – forutsigbar, glattstrøken og kjedelig.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here