Lidelse med LidoLido

0

«Eg e LidoLido. Eg e fra Haugesund». Takk for opplysningene. Jeg har en opplysning til deg: det er ikke så «swag» å leke gangster med emosveis.
 Av: Fredrik Kayser (tekst) & Tone Helene Oskarsen (foto)

LidoLido er en spaghettimann.

Hvem: LidoLido
Hvor: Rått og Råde
Dag: Torsdag
Karakter:  E

Dessverre LidoLido, dette fungerte ikke. Jeg ser appellen. Det er ikke til å unngå det åpenlyse svaret i det tre fjortiser med gravemaskinlatter danser med sokker rundt håndleddet, capser som er altfor store, og skriker: «han e så jævli digge. Herregud så gudd han e!».

Det må være kjipt å vite at den største grupperingen i fanbasen din, er en gjeng med ulovlig frukt som driter i musikken, men ønsker noe i buksen din. Det er sannheten. Om det er en sak for Kripos, er opp til deg å bestemme. Jeg bare observerer. Hvis det er dette som er resultatet av å være «kjent», ønsker jeg alle kjendiser lykke til med ferden videre. Jeg plukker søppelmannyrket anyday. Da redder jeg i hvert fall verden.

Talentet er der. «Flowen» er grei. Stemmen er ikke. Det hele låter som en krystallklar bombe av et elektronisk orkester. Skreddersydd av klar lyd, enkle beats, og 90% playback. Stemmen din derimot. Enkelte ganger høres stemmen din ut som en måke på jakt etter pølsebrødene i en lukket svart søppeldunk. Evig desperat. Evig sulten på å nå ut. Evig glad for at PC´en kan hjelpe til med et backingkor av din egen stemme.

Pink Floyd? «We don’t need no education». Jo, du gjør det.

Nå er vel ikke akkurat 16 år gamle jenter den verste kretsen å trekke. Du kan tilby dem en lettøl, så er de der for deg. Det skal likevel nevnes at karen kan dra med seg publikum. Utstrålingen er der. Han leker med de frammøtte som en toåring i sanden med pinner og kongler. Det ser bra ut. Men spaghettibevegelsene redder deg ikke. Majoriteten av låtene er ikke gode nok. 90-talls reverbeffekten fra helvete er plagsom, og samplebruken din er en fornærmelse til inspirasjonskildene. Pink Floyd? «We don´t need no education». Jo, du gjør det.

Konserten var som å få en hel svane presset gjennom øretunnelen. Enkelte ganger høres det fint ut. Enkelte ganger kjenner jeg vibrasjonene i beina. I de fleste sekundene er det bare irriterende. Du danser som en halvkokt spaghetti. Det ser sikkert greit ut det. Det er likevel ikke godt nok.

Lido Lido er Haugesunds svar på Justin Bieber. Tolk det som du vil.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here