Jonas Gahr Støre til UiS

0
Til UiS: Utenriksminister Jonas Gahr Støre (innfelt) kommer til UiS 27. august. Foto: Stian Skjerping og Berit Roald, Scanpix/Statsministerens kontor

Via et Facebook-arrangement opprettet av Studentorganisasjonen (StOr), har studenter blitt invitert til foredraget utenriksministeren skal holde om Norges forhold til Europa og finanskrisen.

Til UiS: Utenriksminister Jonas Gahr Støre (innfelt) kommer til UiS 27. august. Foto: Stian Skjerping og Berit Roald, Scanpix/Statsministerens kontor

Av: Tone Helene Oskarsen

Arrangementet “Åpen forelesning med utenriksminister Jonas Gahr Støre” hadde onsdag ettermiddag 164 påmeldte gjester, og mange studenter har kommet med innspill. Blant annet kom Norges forhold til Kina, utdanning i Norge og Norges forhold til Europa opp som forslag. Valget falt til slutt på Norges forhold til Europa og finanskrisen. Selv om studentene kunne komme med forslag var det StOr som hadde siste ordet.

 Leder i StOr, Eirik Faret Sakariassen, mener at temaet Gahr Støre skal snakke om er et viktig tema å ta opp i Norge. Studentorganisasjonen forventer stort oppmøte på mandag, og sier at det tidligere har vært full sal når ministeren har holdt foredrag på universitetet. Sakariassen tror et Facebook-arrangement kan være med på å skape oppmerksomhet og debatt rundt møtet.

 – Gahr Støre har vært her før, og han er en av de mest ettertraktede foreleserne. Jeg føler han er mer opptatt av å være utenriksminister enn AP-politiker, og mer opptatt av å fremme utenrikspolitikken enn sitt eget parti, sier Faret Sakariassen.

 StOr-lederen mener det er viktig at politikere som Jonas Gahr Støre besøker universitetet og er med på å engasjere studenter.

 – Gahr Støre er en mann de fleste respekterer, og i tillegg til å være svært veltalende er han også en av de lengstsittende utenriksministrene i verden for tiden, sier Faret Sakariassen.

Samme dag skal utenriksministeren ha lunsj med bærekraft- og miljøstudenter om fremtidens energiformer. Dette er en lukket lunsj, men forelesningen er åpen for alle.

Forelesningen vil foregå i Arne Rettedals Hus, rom V101 på mandag klokken 13.15.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here