Årets motbakkeløp smalt i gang

0

Dagens Fadder-program ga en drøss løpeklare studenter mulighet til å teste seg mot en OL-deltakers rekordtid. Vinnertiden i år ble fem minutter og fire sekunder!

:: Av Lars André Dahl & Håvard Tanche-Larsen Knutsen (foto)

 

STARTSTREKEN: Nærmere 60 deltakere under årets løp klare før start.

– Det her er kjempekjekt. Det er faktisk tredje året på rad, og da kan vi vel kalle det en tradisjon, spør studentprest Stefan Emmerhoff retorisk.

Litt over klokken 14 torsdag smalt det på campus: årets motbakkeløp gikk i gang. Mange dro kjensel på OL-deltaker Henrik Ingebrigtsen som mannen med startpistolen.

– Jeg ble bare spurt om å være starter, i og med at jeg vant i fjor og satte løyperekord, sa Ingebrigtsen, før han forklarte løpet sitt:

– Jeg gasset på mot slutten, bare kjørte på og det gikk bra inn, er hans raske vurdering av fjorårets løp.
Ny OL-deltaker?
Studentprest Emmerhoff «spår» pangkarriere for årets vinner:

– Henrik Ingebrigtsen vant jo i fjor, så da er det vel sånn at vinneren i år også stiller på start i OL i fremtiden, sier han humoristisk.

Ideen bak løpet, kom naturlig for Emmerhoff.

– Det var noen år siden at jeg fikk en tanke, og det var at motbakkeløp jo er sinnsykt populært, og vi har jo opplegget her, sier han om løpet opp til toppen av Ullandhaug.

Han er en av mange som ønsker at Fadder også skal ha andre ting enn alkohol i fokus.

Mange løpere
Årets utgave så 100 påmeldte, men i og med regn stilte 60 stykker til start. Det var en solid oppgang fra fjorårets 25 løpelystne.

– Det er kjempebra, tross alt, i dette været, konkluderer Emmerhoff fornøyd.

Løpet avsluttes med premieutdeling, og vinneren i herreklassen klokket inn på 5.04. I dameklassen løp raskeste kvinne på 6.22.

PANG: OL-løper Henrik Ingebrigtsen fikk æren av å “skyte løpet i gang”. Her med studentprest Stefan Emmerhoff til venstre.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here