Det snurrar i min kanelbulla

0

Øyas mest etterlengtede konsert, Frank Ocean på Enga, endte i en aldri så liten tragedie.
Av: Ivar Vasstveit og Julie Loen/Øya (foto)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvem: Frank Ocean
Hvor: Enga, Øyafestivalen
Dag: Torsdag
Karakter: F

Så satt han der med svansen godt plassert på en kjip barkrakk midt på scenen, Frank Oean, og sang så fløyelsmykt at samtlige damer på den fullstappede gressplenen holdt på å bli gjennomvåte. Og det regna ikke en gang. Heldigvis hadde Gule Sider og VG gjort en formidabel innsats med å dele ut regnponchoer, i god, forutseende stil. Hadde AP-politikeren Saera Khan ringt VG i stedet for en spåkone den gangen for noen år siden, hadde hun nok vært statsminister nå. Bommert.

Det gikk riktignok tyve minutter på overtid før Ocean viste fram den korte kroppen sin , møtt av et øredøvende jubelhvin, men ettersom han er den smootheste og kuleste fyren på årets Øya-plakat var ikke mindre å forvente. Det var nesten for tidlig. Med seg på scenen i introfasen hadde artisten bak årets i hjelroste Channel Orange to menn i svart på akustiske gitarer. Så samspilte var de at det nesten var rart at de var i Middelalderparken i dag, og ikke i den olympiske svømmehallen i London for å delta i femti meter synkrongitarsvømming.

–       Skal han absolutt sitte i ro hele konserten er det vel litt rart at han ikke tok med seg en sofa på scenen, i stedet for barkrakken?

Etter tre sanger reiste imidlertid Ocean seg, og gjennomførte en lovlig kort versjon av Thinking Bout You, men til gjengjeld satt allsangen fra første sekund, og det meste virket svært lovende ettersom Novocane også satt som et skudd.

Og etter å ha stått oppreist i sånn omtrent nøyaktig fem minutter tok Ocean en Harry Houdini og fordufta.
–       Hå hå hå, nå skal han nok bak scenen og røyke seg en luring!

Fram  med klokka. Et kvarter er gått siden Frank kom på. Javel ja? Var ikke dette litt vel tidlig for en intermesso?
–       Vi får vel klappe han tilbake.

Og klappen bar til slutt frukter. Men det var ikke Frank som kom tilbake, med mindre han hadde klar en plastisk kirurg bak scenen med ekspertise på turbokjønnsskifte. I stedet kom en blond kvinne og gjorde publikum knusktørre igjen.

–       Sorry. Det blir ikke mer konsert. Frank Ocean fikk akutte problemer med stemmen. Det blir ikke mer konsert.

Og med det ble en konsert som egentlig skulle bli historisk på grunn av musikken ble historisk fordi Ocean valgte å sette seg på en barkrakk i stedet for en festivaldass.

 Skal du ut og fly i morgen, og har lyst å treffe en kjendis, er det bare å se etter han karen i heldekkende burka.
–       Hollaaaa Frank!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here