Studentenes medbestemmelsesrett

0
Sarah-Stephanie Skjoldevik (Foto: Haugesund Kommune)

På 80-tallet skylte det en bølge over Norge. Det er riktig at det kom en Høyrebølge, men bølgen jeg refererer til heter ”New Public Managment”.

For mange blir gjerne betydningen klar i ordene, men for å være på den sikre siden skal jeg forklare i korte trekk. New Public Managment også kalt NMP gjør at brukerne/borgerne skal ha hovedfokuset når man lager tilbud i det offentlige.

Snakk om å gre alle under en kam. Fordi det ble tatt én dårlig beslutning i én studentskipnad er alle studenter uvettige og uerfarne.

Man fikk et økt pasientfokus i sykehusene, økt elev/foreldre-fokus i skolen og økt studentstyring ved Universitetene.

Denne studentstyringen ønsker Kristin Halvorsen nå å ta fra oss. Kristin Halvorsen vil ta fra oss studentene flertallet i studentskipnadene. Begrunnelsen er at dette skal “forhindre uvettig pengebruk av uerfarne styrere”. Snakk om å gre alle under en kam. Fordi det ble tatt én dårlig beslutning i én studentskipnad er alle studenter uvettige og uerfarne.

I tillegg får Kunnskapsdirektoratet makten til å kaste styrene dersom de ikke liker avgjørelsene som blir tatt. I praksis vil dette bety at dersom SIS tar en avgjørelse Kristin Halvorsen ikke liker kan hun kaste styret og kreve at det velges nytt. Dette er maktmisbruk på høyt plan.

Dersom SIS-styret i Stavanger gjør en dårlig jobb, er det oss, studenter i Stavanger som skal kaste styret, ikke ministere fra Oslo.

Sarah-Stephanie Skjoldevik,
bystyremedlem Haugesund Høyre

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here