Fotballegenden Zico lever – på radio

  0


  En gammel klisjé sier at fotball er det fineste mennesker kan gjøre med klær på.  Vi i fotballprogrammet ”Zico” er helt enige.
  Av: “Zico”-redaksjonen 

  Etter en svett dag i studio er første episode av programmet for deg som muligens liker fotball en realitet. Her kan du høre resultatetOg her.

  Vi begynner fra begynnelsen. Så satt vi der igjen. En gjeng svette unghaner i et lyst rom omkranset av krims og annet krams. På gatespråket heter det visst nok å henge, for det var nøyaktig det vi gjorde, og godt satt vi med datamaskinene i fanget og behagelig voksenmusikk på stereoanlegget. Plutselig ser en av oss lyset i en annen manns skjerm.

  –       Oi Magnus! Spiller du ”Football Manager”? Kult! Hvilket lag er du?

  –       Æ spella med Oldham. Æ vann nettopp Championship.

  Og resten er, som de sier, historie. Vi sitter jo å prater om fotball hele tida uansett, hvorfor ikke ta på oss noen svære headset og snakke om det på lufta?

  Som sagt så gjort, og nå er altså pilotepisoden av ”Zico – Fotballprogrammet på radio for deg som muligens er interessert i fotball” en realitet. Stoke-fan Lars Nilsen Vatle, Manchester United-fan Magnus Setsaa og Ivar Vasstveit, som er Aston Villa-fan, prater i det lange og det breie om alle slags fotballrelaterte tema.

  Men hvem er denne Zico igjen, spør du kanskje. Og det er for så vidt godt spurt. Det viste seg relativt kjapt at to tredjedeler av redaksjonen ikke var helt sikre på hvem han var, og sistnevnte (også kjent som mannen som påtvang navnet; Ivar) egentlig trodde Zico var Socrates, denne kjederøykende barnedoktoren som herjet Brasils midtbane og veldig mye senere hadde et lite opphold i engelske Garforth Town. Men det var altså ikke Socrates, men Zico, programmet vårt er oppkalt etter. Også han fra Brasil, men doktor var han ikke. Med 52 mål på 72 landskamper over en spillerkarriere som varte fra 70-tallet hele vegen til ´94,  er han kjent som en av tidenes legender i brasiliansk fotball. Men ikke kjent nok tydeligvis! I dag sprer han sin brasilianske fotballmagi i verdens eldste sivilisasjon, som trener for det irakiske landslaget, og det høres i det minste varmt ut. Fint navn har han uansett – der av navnet på programmet.

  Zico scoret mange flotte mål i sin karriere:

  Og hvordan gikk så første dag i studio? Tja! Det gikk jo fint det. Vi pratet mye og lenge om blant annet tundra og asfalts potensiale som underlag for fotballspilling, vi besøkte bydelen Haugtussa og tok en tur til Svalbard, vi tok en kikk på den ivorianske bulldoseren Didier Drogba (som gjør en upåklagelig innsats som skuespiller), årets Premier League-sesong, Bodø Glimt, EM i øst-Europa, verdens tredje korteste mann, både WAP og fax og forferdelig mye annet fotballrelatert tullball.

  Denne første utgaven av ”Zico” er programmet i sin mest ustrukturerte og lange form, fullstendig tomt for musikk (fotball er viktigere), men hei – sånn går det i blant. Og det kan bare gå bedre! I tillegg var det så pass varmt i studio at vi måtte ta oss en pause midt i, men hva gjør en ikke for kunsten? Har du halvannen time å slå i hjel finnes det ingenting bedre du kan gjøre enn å høre på “Zico”, i hvert fall så lenge du har klær på deg.

  Verdens tredje laveste mann, og Roberto Di Matteo look-a-like, med sløyfe.

  Didier Drogba i musikkvideo med pornoskuespillerinne – spol fram til 3:51 for å se den flotte opptredenen.

   

  Vi snakkes plutselig igjen. Ha en flott fotballdag-, helg-, og sommer videre!

  Mvh dine nye bestevenner i ”Zico” – Lars, Ivar og Magnus

   

  Under kan du kose deg med flotte bonusbilder fra innspillingsdagen:

  Stoke-fan Lars oppdager et rødt utslett.
  United-fan Magnus i et heldig øyeblikk.
  Villa-fan Ivar er svett.
  Lars forundrer seg over mangelen på Peter Crouch i Englands EM-tropp.
  Lars i ferd med å innta banan mens han ser ut av vinduet.

   

  Magnus viser hvordan en banan skal sprettes.

  LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here