Feirer ti år med Karma

0
THELMA & CLYDE SPILLER: Og består av Trygve Tambs-Lyche og Hanne Kolstø (Pressefoto: Per Sveinung Larsen).

Karmakosmetix fyller ti år i år, og skal feire det i både inn- og utland. Til helgen sammen med Stavanger-labelen CCAP.

Av Lars André Dahl (tekst)

For lørdag gjester plateselskapet Karmakosmetix Records Stavanger for å holde en av sine mange feiringer av eget tiårsjubileum. Med seg har de bandene Thelma & Clyde og Tenderleaves.

– Grunnen til at vi ønsket å ha med de to, handler litt om aktualitet. Begge band er singelklare nå i mai, Thelma & Clyde slapp singel nå sist fredag, forteller Jan Kenneth Transeth, direktør i Karmakosmetix Records.

Ønsker CCAP-samarbeid

Som del av feiringen skal labelen altså til Stavanger denne helgen. Der står CCAP og deres artist Sebastian Waldejer klar med åpne armer.

– Vi har snakket med CCAP om å videreutvilke og utvide samarbeidet på sikt. Det ligger et veldig fint potensielt samarbeid der. I Norge er fokuset vært størst mot Bergen og Oslo, et fokus som også bør vris hitover, mener Transeth.

Tom Brekke ved CCAP i Stavanger er på samme side.

– Vi har en del ting som vi har begynt å snakke om, ja. Her er det to sterke, lokale selskaper som kan jobbe sammen, det blir litt den «sammen står vi sterkere». Vi er to gode selskaper som ønsker å nå litt lenger ut, sier Brekke, og mener de kan klare det bedre sammen enn hver for seg.

Han skryter videre av Kristiansands-labelen:
– De har veldig mye kult på labelen. Jeg synes det er kjempebra at de får feiret sitt tiårsjubileum. Det finnes veldig mange labeler som dukker opp, for så å forsvinne like raskt igjen. Men Karmakosmetix har liksom lagt stein på stein, så all ære til dem for det, melder han.
Avgjørende Karma for Thelma

Trygve Tambs-Lyche, som i tospann med Hanne Kolstø danner Thelma & Clyde, går altså på scenen lørdag. Han bejubler plateselskapets iver og arbeidsmoral.

– Jeg vil si at det er en veldig gøyal label å være del av. De jobber utrolig hardt og er dedikerte i sitt arbeid. Det går bare én vei med dem nå, sier Tambs-Lyche, inneforstått med at det er den riktige vei.
Bandet har gitt ut en EP og et album gjennom Karmakosmetix.

– De ga ut vår første EP i 2009, og du kan si at de har vært med oss hele veien. De har vært helt avgjørende for at vi har fått gitt ut musikken vår, forteller han.
Thelma & Clyde er singelklare, og skal slippe ny singel 18.mars, etter planen.
– Vi er fornøyd med den, og gleder oss til å spille den. Vi har flere nye låter klare også, men slipper album først neste år, melder Tambs-Lyche.

Spellemannslabel

Det som først var «et sidekick til resten av livet», som Transeth selv beskriver det, har nå nådd ti år. Transeth selv sier det har vært mange hovedtrekk gjennom årene.

– Det at vi hele tiden ikke har vært redde for å satse eller å gutse på det vi har hatt troen på, og gjennom jobbingen vår fått satt Kristiansand på kartet hva angår musikk, er noe vi kan være stolte av. Bare for tre år siden, var Kristiansand et eneste stort, svart hull i forhold til musikk, nå har vi et veldig bra både musikk- og kunstmiljø her, forteller Transeth ivrig.

Han drar fram Thelma & Clydes album «White Line» som sin favoritt.

– Den er helt utrolig flott! I tillegg er vi jo veldig veldig stolte av å ha en Spellemannspris i katalogen – med Honningbarna, selvfølgelig, sier Transeth.

 

Thelma & Clyde – “Back2Black”

Sebastian Waldejer – “We Never Get Away Anymore”

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here