Arbeidsutvalget trekker seg

0
VELFERDSTINGET: AU er "hjertet" i Velferdstinget, som framstiller sakspapirer og fører møtene i studentenes eget velferdsorgan (Her fra et tidligere møte).

Arbeidsutvalget (AU) i Velferdstinget (VT) trakk seg med umiddelbar virkning i dag.

Av Lars André Dahl (tekst & foto)

– Vi føler at samarbeidsklimaet ikke har vært optimalt mellom oss og deler av Velferdstinget. Det har virket som de har vært skeptiske til måten vi har arbeidet på, sier AUs nylig avtroppede leder, Carina Otnæs.

«Arbeidsutvalget føler per dags dato at vi har særdeles store samarbeidsproblemer med Velferdstinget, og ser heller ingen videre mulighet for et bedre samarbeid i fremtiden», presiserer utvalget i en felles mail med oppsigelse til Velferdstingets medlemmer.

Mistillit i VT

Velferdstinget er organet som skal skape velferd blant studentene i Stavanger, og ledes av Arbeidsutvalget, som består av tre honorerte verv. Det er disse tre som nå har trukket seg.

– Vi følte alle sammen det på samme måte, så dette er en kollektiv avgjørelse, kommenterer Otnæs videre, og sier hun har følt en slags mistillit i tinget.

Velferdstinget står på trappene til å avholde studieårets siste møte, planlagt torsdag 31.mai. Om AUs oppsigelser vil ha noe å si for VT videre, er Otnæs usikker på:

– Det vet jeg ikke. Noen ønsker jo å kutte ut VT som organ slik det står i dag.

FAKSIMILE: Forside SmiS 1-2012.

 

FAKSIMILE: Forside SmiS 6-2012.


Mye arbeid for Arbeidsutvalget

Den tidligere lederen poengterer at vervet er mer enn man ved første øyekast ser.

– Vervene vi har hatt, har vært mye tøffere enn vi antok. Så man må være klar over hva man går til, melder hun.
«Når det som skaper størst debatt internt i tinget er lønnen til Arbeidsutvalget og når Arbeidsutvalget blir anklaget for kun å ha økonomiske insentiver bak sine verv blir det en personlig belastning på utvalgets medlemmer», melder utvalget videre i oppsigelsen.

Arbeidsutvalget som trekker seg, består av leder Otnæs, Rune Cornelius Nergaard og Sarah Stephanie Skjoldevik.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here