Studentstrategien lansert

0
SKUESPILL: Anført av Torfinn Nag, åpnet dagen med en fremtidsrettet skuespilt visjon om hvordan universitetet kan bli i 2025. Fra venstre Torfinn Nag, Morten Rønne, Trine Oftedal, Eirik Faret Sakariassen, Daniel Haug Nystad og Mari S. Pettersen.

Med «rektor Martin Boyesen» fra det kommende år 2025, ble StOrs «Studentenes strategi for UiS 2025» lansert for en sal kjente UiS-ansikter. Strategien høster komplimenter.

Av: Lars André Dahl (tekst & foto)

Til høye festspill-toner og i himmelblå kapper, kom rektor Martin Boyesen – i Torfinn Nags skikkelse – inn døren i Arne Rettedals hus rom V-101. Semesterstartsåpning er satt til tirsdag 12.august 2025. Tretten år frem i tid har visstnok Asgeir Borgemoen faktisk blitt «sjef over alle sjefer», altså statsminister, og Ap og FrP er under sperregrensa som kun tillater tre partier innpass på Stortinget. Og UiS-rektoren (Universitetet i Stavanger) bærer fortsatt Boyesen til etternavn.

Tora Aasland innledet dagen med en offisiell åpning, hvor hun poengterte at strategien var godt utarbeidet av studentene bak den. Men hun meldte i sitt innlegg også at strategien kanskje ikke var dristig nok.

– Tretten år fram i tid er lang tid. Startegien kan være med på å sikre at utviklingen ikke går langsomt. Jeg snakket her blant annet om samfunnssikkerhet, som er et viktig punkt. Her er det et kjempepotensiale for universitetet til å utvikles enda litt mer, jeg tror det ligger mer til strategien der. Men det er jo vanskelig å skulle formulere noe som ligger så langt frem i tid, sier Aasland til SmiS i pausen.
Leder i StudentOrganisasjonen (StOr) er delvis enig i Aaslands beskrivelse av at strategien kunne vært dristigere.

– Det er kanskje noe i det. Men vi mener at vi bør være nøkterne og legge stein på stein. Sikre at det blir kvalitet over det som gjøres. Vi er mer opptatt av kvalitet enn mengden av ting som bør gjøres, sier Rønne.

Glad for skryt
Bak rektor Boyesen (les: Torfinn Nag) kom arbeidsgruppen som har jobbet med studentstrategien, også disse i blå kapper, deriblant StOrs Rønne. Han var fornøyd med skryt fra Aasland og Selnes:

– Veldig fornøyd med det. Det har vært en lang prosess, og når da tidligere statsråder mener det er en god strategi, er vi fornøyd med det. Så håper vi også at studentene synes dette er bra, sier han og mener det er bra at startegien skal brukes aktivt av universitetet i deres egen revidering av egen strategi.

– I store trekk er den kjempebra! Det er en god, analytisk strategi, som også er et godt utgangspunkt for debatt, som en strategi jo skal være. Og er det noe man ønsker, så er det jo diskusjon, sier Aasland videre.

Hun forteller om egne studiedager, og hvor lite studentene hadde mulighet til å påvirke eget studiested. Det er det blitt en endring på nå, mener hun:

– At studentene her er med å lage en strategi for universitetets framtid, er utrolig flott, sier hun med et smil.

«UiS-kjendisene» samlet
StudentOrganisasjonen har det siste halve året jobbet med «Studentenes strategi for UiS 2025», også kalt Studentstrategien 2025, altså kombinert med en studentkonferanse for å lansere arbeidet. I salen har StOr samlet blant andre tidligere statsråd Tora Aasland, universitetets ekte rektor Marit Boyesen, universitetsdirektør John B. Møst, prorektor Tor Henning Hemmingsen, Per Ramvi, Ellinor Svela i Studentsamskipnaden i Stavanger (SiS), strategi- og kommunikasjonsdirektør Anne Selnes, student og politiker Torstein Tvedt Solberg, varaordfører Bjørg Tysdal Moe – samt hele StOr-kabalen med strategiforfatterne StOr-leder Morten Rønne og fag- og læringsmiljøansvarlig i StOr, Daniel Haug Nystad i spissen.
Vi skriver fortsatt 2012 og universitetet er «kun» nærmere syv år gammelt. Et spørsmål går til StOr-lederen.

– Er det mulig å spå tretten år fram i tid?

– Ja, jeg mener det, i alle fall når det ligger et så godt grunnlag til rette for det. Detaljene er vanskelige, men hovedlinjene som vi har lagt fram her tror jeg vi klarer å spå, sier Morten Rønne i StOr.

INNLEGG: Tora Aasland åpnet Studentkonferansen.

Konferanse med konsert
Programmet ledes videre av hver og en av artikkelforfatterne i studentstrategien. Hovedtemaene startegien tar for seg, er «UiS i samfunnet 2025», «studiekvalitet vs. effektivitet», «forskning og formidling ved UiS 2025» og «UiS sin faglige profil 2025». Senere holder også varaordfører Bjørg Tysdal Moe og KS’ Therese Sivertsen sine innlegg.

Studentkonferansen avsluttes så med konserter på studentersamfunnet Folken med Envy, Stein Torleif Bjella og et lokalt band. Elise Vatsvaag og Tønes spiller under selve konferansen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here