På tide å se fremover

0

Da var det gjort. Mye fotball har blitt spilt. Manchester City snudde 1-2 til 3-2 på overtid og tok dermed sitt første ligagull på 44 år. Det er bare å gratulere.

Av: Hein Georg Haram (SmiS-journalist & United-fan)

SPALTISTEN: Hein Georg Haram er SmiS-journalist, journaliststudent og United-fan

Herregud for en høydramatisk avslutning på det hele. Dette var fotball på sitt aller beste, og kanskje på sitt aller verste. Det er spørs hvilket lag du holder med.

Manchester City med sitt stjernelag så lenge ut på å gå på et bananskall hjemme mot Queens Park Rangers. Det var altså sesongens beste hjemmelag mot sesongens dårligste bortelag. Enkelte kan nok hevde at, unnskyld for ordbruken her men akk, idioten Joey Barton, ville det annerledes. Eks-City-midtbanerebelen klarte det kunststykket som for han ikke er et kunststykke lenger, nemlig å bli utvist. Twitter-tiradene hans trenger vi ikke nevne her, for jammen fortjener ikke denne slasken mer oppmerksomhet.

Scoringer på overtid var det som avgjorde det. Og jeg kommer aldri til å glemme hvor jeg var. På en aldri så liten søndagsvakt i Mediehuset Haugesunds Avis var jeg vitne til det hele. Ikke overraskende klarte vi knapt å gjøre noe brukbart arbeid mens galskapen foregikk. For en dramatikk.

Som den overentusiastiske og overoptimistiske United-supporteren i meg sier: – Neste år stikker vi av med det hele. Men, det er farlig å bli helt Liverpool også.

Historisk sett ligger City litt i bakleksa i forhold til den røde delen av Manchester, noe Sir Alex Ferguson var tidlig ute med å påpeke etter kampslutt. United vant for øvrig 0-1 borte mot Sunderland. Det betydde noe i 90 nervepirrende minutter. Nå betyr det ikke så mye lenger.

Jaja, som den overentusiastiske og overoptimistiske United-supporteren i meg sier: – Neste år stikker vi av med det hele. Men, det er farlig å bli helt Liverpool også. Shinji Kagawa til United kan bli en realitet i løpet av sommeren. Et midtbanefantom av de ytterst sjeldne er kanskje det vi trenger. Vi vil komme tilbake, uansett hvor mange milliarder som mirakuløst forsvinner fra lommene til sheikens burka eller hva de kler seg i der borte i Østen.

City har derimot et luksusproblem. De bør helst kvitte seg med et lass av spillere som hever høye lønninger. Og deretter kjøpe, kjøpe og atter kjøpe. Ja, jeg er bitter, men samtidig realistisk og observant på hvordan det hele foregår i den blå delen.

Bolton, Blackburn og Wolverhampton presterte aldri nok til å bli å regne med i den engelske toppdivisjonen neste år. Og godt er det. Friskt blod skal opp. Kan Southampton ta en Swansea, eller en Norwich? Det er for tidlig å spekulere i, og er det noe denne sesongen har lært meg og sikkert tusenvis av andre fotballglade sjeler her i Stavanger, er det å ikke ta noe for gitt. Aldri mer. Ikke når det gjelder engelsk fotball.

Jeg vil også benytte anledningen til å takke for følge for denne sesongen av Balløya. Jeg håper du har funnet det interessant og lærerikt. Ledd litt, grått litt. Det har i hvert fall jeg. Jeg håper å være tilbake i august for en enda bedre, enda friskere og enda mer interessant balløyasesong.

Det har vært gøy å følge den engelske fotballen i år, og la oss håpe at nesten sesong blir bedre. Om det lar seg gjøre. Helst med Manchester United som seriemestere. Gratulerer alle City-fans. Gratulerer alle Newcastle-fans, dere har hatt en knallsesong. Gratulerer samtlige som er interessert i engelsk fotball. Vi har en grei hobby, tross alt. På gjensyn!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here