Nå kan du søke om stipend og lån

0

Studenter som har sikret seg studieplass til høsten, kan allerede nå søke Lånekassen om stipend og lån. Det lønner seg å søke tidlig.

Av: Fredrik Fornes (tekst)

OM LÅNEKASSEN:

  • Til sammen har 396 500 kunder søkt om støtte fra Lånekassen til utdanning i 2011–2012, og 380 500 har fått støtte. 170 800 av de som har fått støtte, er studenter i høyere utdanning.
  • Lånekassen har delt ut om lag 21,7 milliarder kroner i lån og stipend i 2011–2012.
  • Fulltidsstudenter i høyere utdanning får 92 500 kroner i basisstøtte neste undervisningsår. Støtten utbetales som lån, men de som bor borte, får inntil 40 prosent av beløpet gjort om til utdanningsstipend etter bestått eksamen.

Kilde: Lånekassen

– Vi oppfordrer alle som har fått studieplass, til å søke så tidlig som mulig. Studenter som søker før sommeren, vil få pengene til studiestart, hvis alle forhold rundt søknaden er i orden, sier Anne-Berit Herstad, kommunikasjonsdirektør i Lånekassen i en pressmelding.

Søk tidlig-konkurranse
– Alle studenter med rett til støtte som søker innen 15. juni, er dessuten med i trekningen av fem nettbrett, forteller Herstad.

Man kan søke om støtte så snart man har fått opptak til en utdanning. Studenter som får svar fra Samordna opptak i juli, og elever i videregående opplæring, kan ikke delta i søk tidlig-konkurransen.

Søk elektronisk
Studenter som skal søke om støtte fra Lånekassen, må gjøre det elektronisk.

– Alle søker om stipend og lån på Dine sider. De logger inn med MinID, som er innloggingen mange kjenner fra blant annet levering av selvangivelsen og adresseendring til folkeregisteret, sier Herstad.

Søknadsfristen er 15. november for høsten og 15. mars for våren.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here