Et møte med Lasse Ekenstam og naboene hans

0
ØVING: Johannes Tobiassen og Maja Baaserud er med i Folkenteaterets nyeste stykke.

– Vi skaper en fri og radikal teaterscene, proklamerer teatersjef for Folkenteateret, Endre Sannes Hadland, pompøst og spøkefullt.

Av: Sara Finne (tekst & foto)

Den femte juni er det premiere på Folkenteaterets nye teateroppsetning “Den jævla Naboen (Lasse Ekenstams drømmer)”. Friteatergruppa håper på den samme suksessen som de hadde med “Disney Killer”, og kanskje litt til.

Kabal
Helt nede i Grottene på Folken, i det passelig store rommet som er malt helt svart, skjer det ikke så mye enda. Teatersjef Sannes Hadland sitter og vipper på en meget høy krakk, med et tilsvarende høyt bord foran seg. Johannes Tobiassen, nåværende hovedrolleinnehaver i Folkenteaterets nye oppsetning, sitter fremoverlent på en stol med hodet i hendene. Medskuespiller Lars Ueland Norås sitter lent andre vegen, bakover, i en sofa fra 70-tallet med tre bein. Øvingen skulle egentlig ha begynt, men det er en av skuespillerne som mangler.
Det er ikke alltid så lett å få kabalen til å gå opp, ettersom de fleste skuespillerne har jobb ved siden av. Men men, sånn er det i showbusiness, sier Sannes Hadland og smiler.

Urpremiere
«Den jævla naboen (Lasse Ekenstams drømmer)» er en oppsetning med syv skuespillere, og har altså premiere den 5. juni. Det blir ikke bare premiere, men urpremiere, av stykket skrevet av Rasmus Bringslid, som Sannes Hadland og  Tobiassen gikk sammen med på Romerrike Folkehøgskole.

Les hele historien i neste papirutgave av SmiS!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here