Suksess med gammel oppskrift

0
SANGGLAD GJENG: Til og med Postgirobyggets trommis stilte med mikrofon.

Postgirobygget kom, sang gamle sanger om igjen og et usedvanlig gira og velkledd Folken koste seg med det. Det lette solskinnsbandet fylte Storsalen med glade studenter.
Av: Ivar Vasstveit (tekst & foto)

Antall publikummere var omtrent likt, men ellers kunne ikke kontrasten fra kveldens Studentkonsert til  gårsdagens Susanne Sundfør-oppvisning vært større. Der hvor Sundfør leverte lange, seige og synthpregede melodier var det rett på med “hei på deg-feel good rockn roll” fra første stund med gladgjengen i Postgirobygget. Men akuratt slik var det de flere hundre feststemte studentene på Folken ønsket det.

Vorspiel på Tappetårnet
Festligheten som noen timer tidligere hadde begynt i studentbaren Tappetårnet, på campus Ullandhaug,  fortsatte videre inn i natten med enda mer påfyll i ølkrusene, og sang allerede fra første sekund. Det spørs om Postgirobygget får en nominasjon til Nobelprisen i litteratur med det første med sangtitler som “Hold Kjeft Og Kyss Meg” og “Lei Av Å Bli Lurt”, men det er vel heller ikke poenget. Der hvor musikksnobbene rynker på både nese både en og to ganger ved tanken på allsang om hvite dromediller og toppløse damer, gjorde Folken i kveld det motsatte, og sang med.

Gammel traver
Postgirobygget-vokalist, Arne Hurlen, startet konserten monotont, men offensivt og slengte ut hilsener til det som virket som helt tilfeldig valgte navn. Skjønt, helt tilfeldige var de ikke, sjansen for at noen faktisk het Kari var ikke liten, og det var ikke bare en av disse som jublet av glede over å bli nevnt fra scenen. At den gamle travhesten Hurlen har vært på denne oppløpssiden før kunne kanskje ikke vært tydeligere, men Postgirobygget fornektet seg ikke  og etter bare et par minutter fikk vi kveldens første gitarsolo. Det spørs om ikke kveldens konsert var identisk med tilsvarende konsert de to foregående år, men stemningen var det altså ingenting å utsette på.

Sundfør i går, Postgirobygget i dag. Da skulle både gud og hvermannsen ha fått sitt.

Tidligere på kvelden ble Begeistringsprisen 2012 delt ut, og den heldige vinneren var Tappetårnet. Les mer om dette i neste papirutgave av SmiS.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here