Word Up, FolkenOrd!

0
FolkenOrd-folk på Folken.

– Vil du lese et dikt jeg har skrevet? En av stemmene bak FolkenOrd, Lisbeth Mangen, viser sitt foreløpig siste verk til medstemme, Johanne Engelund Tjøsvold.

Av Ivar Vasstveit (tekst & foto)

– Jeg husker jeg stod på badet, så kom Elena løpende inn og sa: ”Vi MÅ starte FolkenOrd”, forteller Engelund Tjøsvold, en av de fire jentene bak Folkens ferskeste initiativ for litteratur og tekst, FolkenOrd.
– Jeg har alltid hatt lyst å gjøre noe med litteratur, siden jeg elsker å lese, og til og med studerer det, sier Elena Nikoleava.

Grottekvelder
En torsdag i måneden skal FolkenOrd kvesse blyanter og ører og samle alle de lese-, skrive- og generelt litteraturinteresserte studentene i Stavangerområdet i Grottene. Med foredrag fra eldre og yngre forfattere, skribenter og akademikere, aktuelle så vel som uaktuelle, høytlesning av andres og egenkomponerte tekster og ”open mic”-seanser fra både nederste og øverste bokhylle, skal det bli lune kvelder med ordet i fokus og røvdinsglassene hevet. Jentene bak ordet håper med dette å lokke fram alle de som har gjemt sin indre skribent bak Franz Kafka, men foran Frid Ingulfstad, innerst i skapet. Allerede i mai braker det løs.

– Kan du lese, er det bra nok, sier Engelund Tjøsvold og viser til at tilbudet er for absolutt alle, ikke bare de som leser Dostojevskij ved frokostbordet.

Les mer om FolkenOrd i neste papirutgave av SmiS.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here