Susanne Sundfør-konserten utsolgt

0
Konsert-, og plateaktuelle Susanne Sundfør. (Foto: Presse)

Kritikeryndlingen Susanne Sundfør spiller i kveld på Folken. Storsalen blir etter alt å dømme fullpakket.

Av: Ivar Vasstveit (tekst)

Folken kunne tidligere i dag melde at det var en – 1 – billett igjen til konserten med jenta fra nord-fylket som for tiden er aktuell med plata “The Silicone Veil”. Vi tar en råsjans og tipper at denne billetten nå har funnet en rettmessig og fornøyd eier.

Trass i lovnader om en koselig drøs, hadde dessverre ikke Sundfør tid til å stille til intervju med  SmiS, men vår CD-anmelder, Hein Georg Ferkingstad Haram, trillet terningen for hennes siste musikalske framstøt i forrige avis:

Majestetisk og pompøst

Artist: Susanne Sundfør
Tittel: The Silicone Veil
Utgiver:EMI
Karakter:C

La det ikke være noen tvil – Susanne Sundfør er riv ruskende gal. Å videreføre dette på en albumutgivelse er det få som kan bedre enn jenta fra Haugesund, men «The Silicone Veil» får meg likevel ikke til å juble av fryd. Få ting kan toppe to år gamle «The Brothel». Hvis du prøvde å overgå den, Susanne, har du feilet litt på veien. Likevel er det noen lysglimt å skimte i monsterpopuniverset hvor hun selv befester sin posisjon som en soleklar ener. På «The Brothel» blander Sundfør de merkeligste lyder i sin egen lille verden, som hun tilsynelatende trenger å skape og holde seg i. Produksjonen på sisteskiva er majestetisk, men låtmaterialet glir litt inn i hverandre. Det blir rett og slett for pompøst denne gangen. Låtene tar utgangspunkt i hennes praktfulle stemme, og singelen «White Foxes» er et eksempel på hvor bra det kan bli når dette blir blandet med seige synth-beats og annet snadder. Dette er tydeligvis musikk for 2012, men toppkarakter er det aldri. Jeg ser liksom ikke «hypen». Haugesund går i hvert fall en grei framtid i møte med både LidoLido og Susanne Sundfør. Jeg vet ikke om jeg skal juble eller gråte, men en ting er sikkert – dama har talent. Verre er det med LidoLido. Hun er profesjonell til ytterste fingerspiss, og det er for få personer i artist-Norge som tar slike sjanser som hun gjør. Sundfør skal ha for forsøket, men det er også alt.

Anmeldt av: Hein Georg Ferkingstad Haram

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here