En hyllest til David Moyes

0

…mannen som gjør mye av så lite som mulig.

Av: Hein Georg Haram (SmiS-journalist & United-fan)

SPALTISTEN: Hein Georg Haram er SmiS-journalist, journaliststudent og United-fan

Jeg snakker ikke om Sir Alex Ferguson. Jeg snakker heller ikke om Kenny Dalglish. En mann som har oppnådd mye med lite befinner seg hos et lag litt lenger nede på tabellen, men ikke så langt i fra Anfield, både geografisk sett og på tabellen. David Moyes lever ut drømmen i Everton, og det er på tide med en liten hyllest til en av de mange skottene med bein i nesen og vilje av stål.

Everton har alltid levd litt i skyggen av naboen Liverpool. Ressurser har ikke gjort det mulig å konkurrere på samme nivå som de bitre rivalene. En mann har derimot gjort det så mulig som det går å komme. Denne mannen er David Moyes.

I løpet av de siste ti årene har Everton klart seg veldig bra i den engelske toppdivisjonen, og det er få managere der ute som kan skryte på seg en mer innholdsrik CV. Jada, den inneholder ikke gull, ikke noe sølv, ikke noe bronse, men den inneholder en bekreftelse på at mannen har peiling på hva han driver med. I løpet av de siste ti årene har David Moyes vært et av de heteste managernavnene i Europa, hvis man ser bort i fra Sir Alex Ferguson og Jose Mourinho.

Årets manager i Premier League? Tja, tittelen klinger fint. Og med en FA-cup semifinale rundt svingen og sjansen for å igjen komme blant de seks beste i Premier League, kan det fort bli mulig. Likevel er det igjen umulig, da Paul Lambert (Norwich) og Brendan Rodgers (Swansea) i mine øyne har gjort seg mer fortjent til tittelen.

….det er på tide med en liten hyllest til en av de mange skottene med bein i nesen og vilje av stål.

Vi kan godt se litt historisk på dette med Moyes. Han har sesong etter sesong skapt et lag ut av de minste ressursene, og attpåtil spiller de til tider underholdende fotball. De er også harde å slå, en påstand enhver manager i Premier League kan stå inne for.

Jack Rodwell. Bare navnet får meg til å måpe av fryd. For en spiller. Alt takket være David Moyes. Han har innført en solid speiderkultur innad i klubben, og samtidig bevart noenlunde greie juniorfasiliteter. I tillegg har han vært usedvanlig heldig med spillere han har hentet inn. Vi trenger ikke lete langt i for eksempel Tippeligaen før vi finner en manager (tidligere trener) på motsatt ende av den heldigekjøp-skalaen.

Moyes er en av mange hete kandidater til å ta over det øyeblikket Sir Alex Ferguson gir seg i Manchester United. Lite tyder på det med det første, og Moyes tror nok som resten av denne verdenen at Ferguson vil være der enda lenger og at vi dør før han. Fra spøk til alvor, hadde det ikke vært interessant å se en Moyes som manager for Manchester United en dag? Selv holder jeg en knapp på Mourinho, men Moyes innehar de samme kvalitene som den eldste skotten. Laget hans er strukturert, og vet hva de skal gjøre.

Det hersker derimot lite og ingen tvil om at mannen i blått blir værende hos de blå en stund til. Dette fortjener Everton.

Har du noe du ønsker fokus på i neste ukes spalte? Send meg en mail på heinferk@gmail.com eller skriv i kommentarfeltet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here