Newcastle går mot en kanonsesong

0

…mye takket være én mann. Og ja, også takket være manager Alan Pardew.

Av: Hein Georg Haram (SmiS-journalist & United-fan)

SPALTISTEN: Hein Georg Haram er SmiS-journalist, journaliststudent og United-fan

Etter gårsdagens fortjente 2-0-seier hjemme mot Liverpool, er det mange som ristet på hodet, men samtidig velger å hylle Sunderlands naboer, Newcastle. Og med rette. For dette Newcastle-laget er veldig forskjellig fra det vi er vandt til. Utenomsportslig tull har vært en stor faktor i hele denne ”downperioden” som de svartstripete har gått i gjennom. Nå er derimot alt fryd og gammen. Mye takket være manager Alan Pardew, men også takket være den fantastiske franske driblespesialisten Hatem Ben Arfa.

I gårsdagens oppgjør befestet Arfa sin posisjon som en ledende ving i et Newcastle-lag som ikke skriker rutine og defensiv kontroll. De holdt nullen i går, men med Andy ”BOO” Carrol på Liverpool som gikk inn i Suarez-rollen, ble det veldig stille helt bakerst. Ben Arfa hadde full kontroll på sin høyreside, og man kan ikke gjøre annet enn å hylle Newcastles nummer ti.

Fra å gå fra et ganske uskrevet blad for mange, ikke United-supportere dog som var veldig villig til å trykke franskmannen til sitt bryst i de vakre dagene hvor han spilte og herjet for Marseille i fransk fotball. At Sir Alex Ferguson ikke fikk tyggisen lenge nok ut av kjeften til å signere den talentfulle vingen, er kjedelige greier. Han og Cristiano Ronaldo på hver sin side. Det hadde vært noe. Men, vi har da vært litt heldige tross alt. Nani og Valencia. De er på gode dager verdt Hatem Ben Arfa og vel så det.

Jamie Carragher uttalte at de røde var i ombyggingsfasen. Når er de ikke det, liksom? Unnskyldninger, unnskyldninger.

Alan Pardew har etter Liverpool-kampen nærmest tryglet den franske sjefen Laurent Blanc om å verdsette Arfa sitt bidrag i Newcastle, og vurdere vingen til den franske troppen som skal spille Europamesterskap dette året. Pardew vet hva han snakker om. Det var han som hadde troen på vingen, selv etter at han fikk et dobbelt brudd i leggen. Dette satte 25-åringen ut av spill i lang tid. Skaden setter derimot ikke noe preg på vingtalentet i dag, og han hjalp ”Magpies” til nok en sterk hjemmeseier i søndagens kamp.

Etter kampen sa Pardew: ”Når du som manager har en spiller med et unikt talent, pleier den spilleren å se mot deg med et ønske om å spille hele tiden. Hatem har ikke vært matchfit på utrolig lenge, og er det fremdeles ikke, men det er bra å se arbeidet han har lagt inn i dette”.

Pardew nyter større suksess enn ”King Kong”, eh beklager, ”King Kenny”. Personlig håper jeg det vedvarer. Newcastle er en av klubbene med størst historie i Premier League. Liverpool har større historie, men ingenting ville fryde meg mer enn å se ett lag som fortjener å være i toppsiktet, være foran Liverpool på tabellen. De røde fra Beatles-byen har ikke gjort nok til å ta fjerdeplassen i år, dessverre. Jamie Carragher uttalte at de røde var i ombyggingsfasen. Når er de ikke det, liksom? Unnskyldninger, unnskyldninger.

Uansett så gjenstår det bare å se om Laurent Blanc har vettet i behold og inkluderer den dribleglade 25-åringen i årets EM-tropp. Noe annet ville ha sjokkert meg, og mest sannsynlig mange andre. Til slutt bør det bare bli sagt; Alex Ferguson, av og til ser du et eksepsjonelt talent. Signer ham, for svarte. Nå er det derimot for sent, og det irriterer fettet av meg.

Har du noe du ønsker fokus på i neste ukes spalte? Send meg en mail på heinferk@gmail.com eller skriv i kommentarfeltet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here