Situasjonen tilspisser seg

0

Manchester City og Manchester United begynner å gå i tottene på hverandre. Dette er sikkert til stor glede for resten av Premier League.

Av: Hein Georg Haram (SmiS-journalist & United-fan)

SPALTISTEN: Hein Georg Haram er SmiS-journalist, journaliststudent og United-fan

Ikke bare er Manchester-lagene omtrent uadskillelige på tabellen, nå begynner også de ubetalelige “mindgames” å slå ut i full blomst. Patrick Vieira har tilsynelatende en topprolle i de lyseblå av noe slag, derfor så han seg nødt til å kalle de røde djevlene desperate for å ha tatt tilbake den beste engelske midtbanespilleren gjennom tidene, Paul Scholes.

Sir Alex Ferguson ser derimot det hele verden ser, og svarte som bare han kan: – Desperasjon? Onsdag brukte de en spiller som nektet å gå ut på banen og som manageren sa aldri skulle spille for dem igjen. Hva er det for noe?, spør Ferguson.

Videre fortsatte vår gode Sir med å berolige pressen om at han har plenty med ammunisjon på lager. Hadde jeg vært Roberto Mancini, hadde jeg skjelvet ennå mer i buksene enn han allerede gjør. Du kødder ikke med Ferguson og “mindgames”. Da ber du om trøbbel. Bare spør vår kjære, spanske kelner Rafa Benitez som i 2007/2008 lå foran United med Liverpool. Det varte derimot ikke lenge etter at Benitez fisket opp en liste på pressekonferanse som selv fikk de mest hardbarka, engelske journalistene til å måpe og samtidig le veldig høyt. Ferguson var kul som en agurk og viste verden hvem som hadde vært i gamet lengst mulig. Det var den aldrende skotte. Benitez fløy fra Anfield med halen mellom bena en periode etterpå.

Det er derimot ikke alle som er enig med Ferguson sitt Tevez-utspill. Eks-United Roy Keane var ute å slengte med leppa og slengte ennå mer bensin på bålet. Han mente Mancini gjorde rett i å hente tilbake Tevez, og mente samtidig at Ferguson fryktet City. Åh, gud velsigne ham. Roy Keane vet sannelig å holde seg opptatt med noe. Needless to say, iren er så langt ute på irske jaktmarker som det går an å komme.

Du kødder ikke med Ferguson og “mindgames”. Da ber du om trøbbel.

Nøkkelen til den sindige skotten Ferguson er at lagene hans har vært så gode, at litt mental gymnastikk ikke har gjort noe skade – bortsett fra på som har prøvd seg i mot ham. Bare spør Kevin Keegan, Rafa Benitez, Arsene Wenger. Listen er styggelig lang.

Scenarioet kan likevel lukte desperat ironi, hvis den tidligere United-spilleren Carlos Tevez hjemsøker United på deres besøk tilbake til sjeikestadioen 30. april.

Men, dette har Ferguson og United gjort mange ganger før. De har hentet igjen City. De har nesten hentet igjen den sjuke målforskjellen. Og det med Paul Scholes og Ryan Giggs på laget. Jeg har før kritisert eldrende spillere og deres posisjon i laget, men i United fungerer det bare. De kan spille til de er 50 år, og Ferguson kan sitte i managerstolen til han er 100 år.

Den mentale kampen om tittelen er i gang. Jeg sier bare; Let the games begin, Mancini.

Har du noe du ønsker fokus på i neste ukes spalte? Send meg en mail på heinferk@gmail.com eller skriv i kommentarfeltet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here