Vi tipper Tippeligaen 2012

0
Montasje: SmiS/Fredrik Fornes

Tippeligaen 2012 sparkes igang idag. Men som de fleste andre medier rundt om i landet, kan vi på forhånd fortelle deg hvordan det mest sannsynlig vil gå. Her er SmiS sitt Tippeliga-tips 2012.

Av: Hein Georg Ferkingstad Haram (tekst)

1. Molde – Er du sjokkert? Ikke så veldig nei. Det er urealistisk å tippe Ole Gunnar Solskjær sine gutter lenger nede enn gullplassering. Alt klaffer for moldenserne i år også, og de blir det første laget som tar Europa med storm igjen og setter Norge på kartet. Kanskje det bare er United-mannen i meg som sier dette, men jeg kunne gjerne satt en månedslønn på at Molde tar gull i år også. Ikke ta det bokstavelig studenter. Følg likevel med på Molde i år og sjekk ut den fantastiske fotballen de kommer til å spille i år. De taper i andre serierunde mot Haugesund (jeg tipper 5-0), men det stoppet dem ikke i fjor.

 

2. Strømsgodset – Årets mest crazy tips. Ronny Deila har noe fantastisk på gang i Drammen. De har mistet Fredrik Nordkvelle, men jeg har troen. Likevel er dette det mest spenstige tipset, så ikke slå meg ned dersom Strømsgodset ikke klarer ett sølv i år, men mye kan gå bra.

 

3. Rosenborg – Det blir nok ikke gull i år heller i Trondheim. Janne Jønsson er for snill for det hardbarka publikum der oppe, og det tror jeg også spillerne merker. Det blir derimot bronse, men det er det nærmeste man kommer i bartebyen.

 

4. Tromsø – Det skal mye til for å kopiere den gode sesongen de hadde i fjor. ”Gutan” har også en tendens til å falle i fra i løpet av sesongen og det blir nok tydeligere i år uten leiesoldaten Mos der framme.

 

5. Vålerenga – Mye er blitt gjort. Marcus Pedersen er blitt hentet hjem til Norge. Likevel er det alltid et stort usikkerhetsmoment i Vålerenga. Det blir enten eller i hovedstaden.

 

6. FK Haugesund – Jostein Grindhaugs menn går en spennende sesong i møte. Mye skal klaffe for at sesongen også i år blir vellykket. Maic Sema er på plass for å overta støvlene til værhateren Daniel Bamberg, Håvard Storbæk er kommet i fra Odd og den norske Cristiano Ronaldo, Martin Bjørnbak sørger for urealistiske frispark som mange kommer til å gå i mål. Nyervervelsene pleier som regel å sitte i Haugesund, og som den ekte karmøybuen jeg er vil jeg tippe Haugesund langt oppe i år. Det kan til og med bli medalje, men da skal det også vinnes mye på bortebane, og det blir en kald dag der nede når det begynner å skje.

 

7. Aalesund – Kjetil Rekdal og co mangler mye. De mangler en skikkelig spiss, en midtbanekriger og en som kan ta bråket der bak. Likevel blir det en grei plassering, men noe medalje blir det ikke for Rekdals menn.

 

8. Lillestrøm – De kanarigule har gjennomgått mange endringer på spiller- og trenersiden. Den nye treneren Magnus Haglund går langt i å love gull til Lillestrøm en vakker dag, men det blir nok ikke i år.

 

 

9. Viking – Jada. Spanjolen er på plass og Hareiden er manager. Jeg ser for meg at dette samarbeidet kan slå ut i full blomst, det samme kan de mange talentene (Berisha, Berisha, de Lanley, Landu Landu osv). Likevel blir det ikke høyere plassering for de hardtsatsende blå, og Hareide tar også sin strikkelue og går etter sesongen ettersom det ikke blir 4. plass eller høyere.

 

10. Sandnes Ulf – Askeladden i årets Tippeliga. Med Asle Andersen som trener og Tommy Høiland enten i gapestokk eller fremme i angrep kan det bli veldig, veldig bra i Sandnes. Viking havner nok foran, men det skulle nå bare mangle. Sandnes tar en Haugesund i år og nedrykk kommer ikke til å skje i det hele tatt.

 

11. Fredrikstad – Det blir sånn enten eller med disse fra Plankebyen. Med en god start kan det bli bra, men formen kan også stagnere utover sesongen.

 

 

12. Brann – Mange bergensere hisser seg nok litt opp nå, men hvor ofte har Brann prestert bra i to sesonger på rad? Det skjedde kanskje i oldtiden, men ikke denne sesongen. 4. plassen fra i fjor blir vanskelig å forsvare, og uten Kim Ojo der framme kommer de røde til å slite. Midtbanen bør også fungere bedre enn i fjor hvis det skal bli en høyere plassering, noe jeg tviler på.

 

13. Odd Grenland – Økonomisk trøbbel finner vi også i Skien, og dette kan bli utslagsgivende til at Odd havner langt bak midten i år. Fagermo tar hatten og går i slutten av sesongen, og Torger Børven stikker til Aalesund i neste vinduet. Men, de klarer seg.

 

14. Stabæk – Det har vært mye utenomsportslig tull i Stabæk før årets sesong. Nå er gymsalen Telenor Arena byttet ut med elskverdige Nadderud, og det kan nettopp være nok til at plassen blir berget. Petter Belsvik er på plass som trener for å klare å berge plassen. Selv med en skakkjørt økonomi tror jeg Stabæk berger plassen. Historisk sett skal det ikke by på så veldige problemer.

 

15. Hønefoss – Har hentet inn mange solide spillere foran årets sesong. Forrige gang Hønefoss var i Tippeligaen var i 2010 og da ble oppholdet veldig kortvarig. Jeg tror ikke laget berger plassen i år heller.

 

 

16. Sogndal – Gjengen fra saftbygda må nok belage seg på en relativt trøblete sesong. Even Hovland har forlatt Sogndal til fordel for de regjerende mesterne Molde. De har hentet inn en svensk trener i Jonas Olsson, men jeg tror ikke det hjelper noe særlig. I tillegg spiller de verdens kjedeligste fotball, selv uten Harald Aabrekk tror jeg den spillestilen vedvarer. Det blir hardt i år.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here