Tabellen lyver aldri

0

Da var Manchester United på topp og nå er det på tide med en gjennomgang og et skråblikk på hvert enkelt lag , og hvor de befinner  seg på tabellen.

Av: Hein Georg Haram (SmiS-journalist, United-fan og Balløya-spaltist)

SPALTISTEN: Hein Georg Haram er SmiS-journalist, journaliststudent og United-fan.

La oss begynne på toppen med Manchester United. Straks David de Gea begynte å finne formen for alvor og det vaklende forsvaret i Ferdinand og Evans begynte å se ut som Ferdinand og Vidic, ja da ble det gang på opplegget. Sju poeng bak de bråkete naboene City er nå blitt spist kraftig opp. Nå er United ett poeng foran. Nå gjenstår det bare at Patrice Evra begynner å spille seg opp på et nivå som tilsier at han skal ha kapteinsbindet. Og midtbanen som allerede er på et middels-Barcelona-nivå, har et stort potensiale. Carrick og Scholes er jo reneste gudene med ball og jeg ser allerede for meg hvor mye midtbanen kommer til å ha å si i seriefinalen i mot City på sjeikestadioen i April. Annet enn det må Chicharito begynne å finne formen, Berbatov må få spille mer, Rafael, Anderson og Cleverley må da bli skadefrie asap. Så synd at gjengen er lagt av gummi.

Manchester City. Gikk på en smell mot Swansea i Wales i går. I tillegg var det en kvinnelig linjedommer som gjorde livet deres surere. Det varmer et United-hjerte. Likevel skal man ikke avskrive de lyseblå helt, selv om jeg frykter (håper) de er nå på en nedgående kurve. Men, med Tevez tilbake er jo alt mulig, eller? Skråtips: Mancini tar sin hatt og går i sommer, og reiser med Tevez på kjærlighetsferie til Argentina.

Tottenham. Med Bale ute sånn cirka annenhver uke begynner formen å stagnere noe kraftig. Tap på tap, og tap. Naboene Arsenal begynner å kravle langt oppå ryggen til de hvite nå. Verken Tottenham eller Arsenal startet sesongen bra, så bra plasseringer av londonfolka. Selv om jeg gjerne skulle sitt Tottenham på andreplass og City på, tja, fjerdeplass, men da må Tottenham og Redknapp finne formen brennkvikt.

Arsenal. For et lag! Fra å gå fra en sesongstart som hadde vært bedre dersom laget ikke hadde møtt opp til kampene, til å gå i mot en mulig medaljeplass. Sympatien for Arsene Wenger har vært stor fra undertegnende i det siste, og Milan-tapet i siste liten forsterket den ytterligere. Fantastisk lag som fortjener å være langt opp i toppen. Men, Wenger må jo bruke penger. Kom igjen, mann!

Norwich City. Aaah. På tide å bøye seg i støvet igjen.

Chelsea. Di Matteo har fått oppgaven, ja? Lykke til. Skittent lag med Lampard, Terry og Drogba i spissen. Mange vet hva jeg tenker om dette laget.

Newcastle. Begynte jo sesongen relativt strålende. Alan Pardew og gjengen har uansett gjort en veldig vellykket jobb uansett hvilken plass de ender opp på. I skrivende stund ligger de på 6. plass og det er veldig, veldig imponerende.

Liverpool. Vel. Det gikk jo for så vidt greit, men så raknet det totalt. Suarez ute og sånne småting har gjort at Liverpool ligger der de ligger. Og greit nok er vel det.

Sunderland. Martin O’Neill har fått dreisen på de rødstripete, og sesongen er allerede reddet etter min oppfatning. Likevel skulle nok eiere og bakmenn i klubben ønsket seg litt høyere opp på tabellen med tanke på alle pundene klubben har brukt de siste årene takket være en mann – Steve Bruce. Men, nok om det. Store ting er vel som regel alltid på gang i badeballbyen.

Everton. Fått på plass en målgarantist. Og Moyes feirer tiårsjubileum som sjef. Alt er jo fryd og gammen.

Fulham. Begynte sesongen kronglete, og har egentligt fortsatt i samme anonyme spor som vi kjenner dem. Slår til når man minst venter det, dog, som gjør dem litt mindre anonyme. Herlig entusiasme mot store lag uansett manager, men aller helst bør de spille hjemme. For borte går det som regel galt. Veldig galt.

Få heller opp et lag som fortjener å utvikle seg og etablere seg i denne divisjonen. Stikk ned, Wolves.

Swansea City. Jeg bøyer meg i støvet. Mannen med skinnjakken, Brendan Rodgers har fått til en super jobb med de opprykkede svanene. Det er bare å se på og nyte. Spesielt den siste seieren mot Manchester City hjemme. Hyll, hyll, som vår tidligere nettredaktør Pål Karstensen ville sagt.

Norwich City. Aaah. På tide å bøye seg i støvet igjen. De kanariegule har sannelig fått meg selv til å måpe av begeistring da de nesten sørget for et relativt gult og stort bananskrell mot selveste Manchester United, og, ja, faktisk resten av sesongen. Alt det til siden, det er bare å nyte dem også. Hyll og så videre.

Stoke. Ja ja, Tony Pulis. Jeg liker det du har gående der nede, og fotballen dere spiller på hjemmebane hadde selv fått Messi, Xavi og gjengen til å skjelve litt ekstra i buksene, men det blir som regel med det. Laget som har potensiale til alltid å overraske.

West Bromwich. Roy Hodgson har bygget et svinbra lag etter han måtte ta strikkeluen sin og gå fra Anfield. Kudos, og jeg ser gjerne dem høyere opp på tabellen i mai. Kom igjen, gutter!

Aston Villa. Ja, å hente McLeish fra erkerival Birmingham var en synd og skam, og det fører dere ingen vei. Terningkast to og femtende plass. By the way, Heskey out! Jadda.

Blackburn Rovers. Altså. At de kylling- og nuddelkongene eller whatever ikke skjønner seg på fotball er jo folkekjent nå. Men, uansett hvor stor peiling du har på fotball, skal du klare å se at Steve Kean ikke er brukende som manager i den gamle storheten. Få på plass noe annet, og gjerne tørk støv på klubbkontoret, kyllinggjengen, dere bruker det jo stort sett aldri etter hva jeg har forstått.

Bolton. Et lag som vil ganske mye, men får til veldig lite. Synd, men jeg håper de holder seg.

Queens Park Rangers. Hvis ikke de holder seg, syntes jeg synd på eier Tony Fernandes og de ti stykkene som er QPR-fans i Norge. Trenger et slikt lag i Premier League.

Wolverhampton. Nok leking med de laveste plassene i Premier League nå. Få heller opp et lag som fortjener å utvikle seg og etablere seg i denne divisjonen. Stikk ned, Wolves.

Wigan. Bånn. Og ditto det jeg skrev om Wolves.

Har du noe du ønsker fokus på i neste ukes spalte? Send meg en mail på heinferk@gmail.com eller skriv i kommentarfeltet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here