PL-helga oppsummert

0

En manager kom og gikk igjen. To gullkandidater er på stø kurs. Et innbitt lokaloppgjør endte heldigvis uavgjort. Det var mye som skjedde i helgen.

Av: Hein Georg Haram (SmiS-journalist, United-fan og Balløya-spaltist)

Jeg tok meg selv i å hylle Roman Abramovitsj tidligere i år. Lite visste jeg at det var første og siste gang jeg gidder å fokusere på denne mannen. Bortsett fra i dette innlegget da. Og kanskje ett til.

SPALTISTEN: Hein Georg Haram er SmiS-journalist, journaliststudent og United-fan.

Det er ingen tvil om at vår kjære mafiarusser igjen har gitt etter for presset fra spillerne, det vil si Lampard og hans fagforening som spiller på samme lag. Samtidig er det verdt å nevne at Abramovitsj tok et oppgjør med spillerne etter at han kastet Andre Villas-Boas på dør og gjorde det klinkende klart at spillerne hadde delvis skyld i at han ble kastet overbord det allerede synkende, blå skipet. Fernando Torres får vel skylden for dette og.

Men fra spøk til seriøst alvor, Abramovitsj har brukt over 650 millioner kroner på managere siden Ranieri. Ranieri, Mourinho, Hiddink, Scolari og gjengen har alle fått fyken av Abramovitsj. For å sette det litt i perspektiv, dette er over 120 millioner kroner mer enn det Manchester United med Glazers i ryggen har brukt på spillerkjøp siden 2005. Skremmende tall uten tvil, og det viser at Abramovitsj har tålmodighet som en overivrig mattelærer.

Nå skal eks-Chelsea Roberto Di Matteo ta over ansvaret resten av sesongen. Ryktene skal ha det til at Rafa Benitez ble tilbudt en stor sum for å overta for resten av sesongen. Den spanske kelneren ville derimot ha jobben på fulltid. Dermed ble det bare tid til ett glass whiskey på russeren sitt kontor før det magiske avlukket under stolen til spanjolen ble åpnet og Abramovitsj hadde fått nok av ham. Abramovitsj har etter ryktene å dømme også sovet på klubbkontoret, så mannen har nok litt rett til å være sur og gretten.

…Skremmende tall uten tvil, og det viser at Abramovitsj har tålmodighet som en overivrig mattelærer.

Vår russiske venn har nok en lommebok som aldri blir tom, og den kunne nok Harry Redknapp i Tottenham hatt bruk for. Det hindrer i hvert fall ikke veteranen fra å bruke penger, men det var lite som tydet på at mannen har brukt penger på kvalitet i gårsdagens hjemmekamp mot Manchester United. Bortelaget vant 1-3 og scoret på de tre sjansene de fikk. Tottenham hadde derimot ikke flaks foran mål og bommet på de tusen sjansene de hadde. Heldigvis var David De “Donut” Gea i form nok en gang, bortsett fra når Emmanuel Adebayor bokstavelig talt tok saken i egne hender, og handset inn et mål som selvfølgelig ble annulert, for, ja du gjettet riktig, hands. Nå går Tottenham-spilleren under navnet Emmanuel Handybayor.

Jermaine Defoe, verdens mest undervurderte spiss, kom selvsagt inn å reddet litt av londonlagets ære. London-elskeren Ashley Young var derimot i litt kvassere form og scoret både en og to ganger for bortelaget. Sir Alex Ferguson gliste nok ekstra bredt da han satte seg i godstolen sent søndag kveld, mens Roberto Mancini nok skjelver i buksene over at naboene er to poeng bak, og det faktum at Carlos Tevez er tilbake. Sikkert for å forære de røde ligagullet.

Newcastle vs. Sunderland er derimot en større sak enn et Manchester-derby, og lagene var i aksjon mot hverandre på lørdag. Det endte 1-1 etter at Sunderland-døderen Shola Ameobi scoret på overtid. “Verdens beste”, ifølge ham selv, Nicklas Bendtner scoret på straffe i første omgang. Demba Ba ba sikkert om en straffe for Newcastle, fikk den, men bommet. Synd for de stripete. Lee Cattermole, en blanding av Joey Barton og Roy Keane, greide selvsagt å bli utvist. Selv etter kampslutt. Mannen fortsetter å imponere.

En innholdsrik helg har det uten tvil vært, og nå er det ikke lenge igjen til mai. Tomrommet i ligapausen blir uutholdelig, men heldigvis redder nok Abramovitsj og Manchester City sommeren med sine logiske manager- og spillerkjøp.

Har du noe du ønsker fokus på i neste ukes spalte? Send meg en mail på heinferk@gmail.com eller skriv i kommentarfeltet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here