Bli med SiS Barnehage på tur

0

Det er ikke alle barnehager som har Sørmarka og Hafrsfjord som nærmeste nabo. Bli med SmiS-TV på en tur sammen med SiS Barnehage.

Av: Vilde Mebust Erichsen (tekst) & Håvard Tanche-Larsen Knutsen (videoreporter)

Lite minner om en typisk vinterdag i Stavanger. Det kalde regnet er byttet ut med blendende sol, og knirkende snø opp etter leggen har erstattet slapset under skoene. Det er onsdag formiddag og ikke en eneste sky flyr over himmelen denne februardagen. Det er også turdag i SiS Barnehage. Avdelingen «Ponnien» skal til Sørmarka.

Friluftsbarnehage
Med naturområder som Hafrsfjord, Sørmarka, og en bondegård som nær nabo kan barnehagen i sin fulle rett kalles en friluftsbarnehage.

‒ Vi lærer ungene å bli glad i naturen. Både ansatte og barn setter stor pris på den, sier pedagogisk leder i barnehagen, Hege Norli Falch.

Ikke en eneste sur mine er å se blant barna i avdelingen, når de samles før avreise. Hege Norli Falch teller opp 13 gule refleksvester før den fargerike flokken marsjerer på rekke og rad ut av porten. Stillongs, vinterdress, lue og litt snørr under nesa er ingen hindring. Men vottene skal få lov til å ligge i hetta. Det er tross alt stekende sol i dag.

Samarbeid med stavanger turistforening
I tillegg til egne turer i nærområdet har barnehagen et samarbeid med Stavanger Turistforening. Fra 2011 ble alle barn, foreldre og ansatte automatisk meldt inn i foreningen.
‒ Det kan gi foreldrene et lite puff i baken slik at de kan komme seg mer ut på tur, sier Norli Falch, som mener samarbeidet er et kjempetilbud.
Turistforeningen er med på foreldremøter, holder kurs for personalet og arrangerer lengre ekspedisjoner til blant annet Preikestolhytta, forteller hun.

LES OM SAKEN I PAPIRUTGAVEN AV SMIS:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here