UiT-professor forbyr nikab

0

– Som lærer krever jeg å se ansiktet på studentene.

Universitetet i Tromsø. Foto: Ola Røe/UiT

– Jeg regner bruk av nikab som maskering, som jeg mener er en uting i det offentlige rom. Det handler om hvordan man samhandler med hverandre, og viktigheten ved at kommunikasjon ikke er maskert. For meg er finlandshette og nikab to sider av samme sak, sier Nils Aarsæther, professor i samfunnsplanlegging ved Universitetet i Tromsø (UiT) til Nordlys.

[poll id=”2″]

 

Forbyr nikab
Aarsæther har gitt beskjed til sine nærmeste overordnede at han ikke kommer til å godta bruk av nikab i hans forelesninger.

– Som lærer krever jeg å se ansiktet på studentene, sier professoren, som inntil nylig var leder ved Institutt for planlegging og lokalsamfunnsforskning, og som også sitter i sentralstyret i Senterpartiet.

NIKAB: Slik kan en nikab se ut. Foto: Steve Evans/Flickr

– Prinsippsak
Til VG Nett sier Aarsæther at han ikke ønsker maskerte studenter tilstede under sine forelesninger.

– Jeg kan ikke svare på hvordan dette negativt vil påvirke undervisningen, men det er et prinsipp om at vi skal møtes ansikt til ansikt og at jeg også ville føle meg personlig uvel med en maskert student tilstede.

Støttes av rektor
Rektor ved UiT, Jarle Aarbakke, sier til Nordlys at han har respekt for Nils Aarsæthers begrunnelse.

– Jeg vil overhodet ikke gripe inn mot dette. På et universitet må det være et handlingsrom for hver enkelt professor. Hvis en professor føler han ikke kan gi god nok undervisning, så er det et viktig og alvorlig hensyn å ta, sier han.

FAKTA
(Wikipedia.no) «Niqāb eller Nikab er et hodeplagg som dekker ansiktet helt. Plagget bæres av noen muslimske kvinner som en del av en heldekkende hijab. Plagget brukes mye i Midtøsten, men kan også finnes brukt i Nord-Afrika, Sørøst-Asia og det Indiske subkontinent.»

 

HVA SYNES DU OM SAKEN? DISKUTER I KOMMENTARFELTET UNDER.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here