UiS-studenten som ble seriemester

0

Torsdag 2. februar var starten på en ny istid. Stavanger Oilers ble eliteseriemestere i ishockey. Med på laget var UiS-student Eirik Grafsrønningen.

Av Charlotte Trondsen (tekst) og Carina Johnsen (foto)

UIS-STUDENT: Eirik Grafsrønnongen (t.v) vant med sine lagkamerater Stavangers første seriegull i ishockey noensinne.

‒ Det er ikke hver dag vi får champagne i garderoben, smiler Grafsrønningen tilfreds.

UiS-studenten og ishockeyspilleren har nettopp blitt seriemester med Stavanger Oilers. Torsdag 2. februar var Siddishallen fylt til randen av 2506 entusiastiske tilskuere, og stemningen var satt lenge før spillerne entret banen. Da dommeren blåste i fløyta et par timer senere, fikk de frammøtte gleden av å oppleve at det ble skrevet ishockeyhistorie i Stavanger. Laget ble seriemestere for aller første gang.

Topp og bunn
I kampen møtte Stavanger Oilers østlandslaget Frisk Asker, et lag som ligger i motsatt ende av tabellen; på bunn. Likevel bet de godt fra seg, og tok ledelsen 0-1 etter tolv minutter. Rogalendingene slet med å sette pucken i mål bak en solid Frisk Asker-keeper, men utlignet til 1-1 og ledet skuddstatistikken med 23-7 etter første periode. I løpet av andre periode tok Stavanger Oilers ledelsen 4-1. Dette var blant annet etter scoring av UiS-student Grafsrønningen, assistert av en annen UiS-student; lagkamerat Lukas David. Etter tredje og siste periode stod sluttresultatet 6-2, og jubelen stod i taket. Spillerne fikk utdelt hver sin velfortjente medalje, og fortsatte feiringen inne i garderoben.

Gullstudenter
I garderoben møtte SmiS UiS-studentene Eirik Grafsrønningen og David Lukas som nå kan smykke seg med tittelen «Seriemester i ishockey 2012». Grafsrønningen markerte seg som en sterk og tøff backspiller, som ikke sparte på kreftene i duellene.

‒ Viljestyrke er nok min sterkeste egenskap på ishockeybanen. Jeg er veldig sta og gir meg aldri, forteller Grafsrønningen, som hadde god kontroll på angriperne til Frisk Asker.

Strukturert hverdag
Trening, kamp og reising utgjør en stor del av Grafsrønningens hverdag.

‒ Utenom kampene har vi i gjennomsnitt én trening om dagen. Om sommeren har vi mest fokus på fysisk trening, men nå som vi er i sesong har vi også fysisk egentrening i tillegg til treningene på isen, forteller Grafsrønningen.

Ved siden av alt dette studerer han for å bli byggingeniør. Grafsrønningen er veldig bevisst på hvor viktig studiene er for ham.

‒ Studiene er en perfekt avkobling for meg. Jeg hadde ikke klart å bare spille ishockey, jeg trenger noe annet å tenke på, sier han.

Selv om UiS-studenten er opptatt av viktigheten med å studere, legger han ikke skjul på at det er ekstra utfordrende å kombinere studier med toppidrett.

‒ Jeg må jobbe meg gjennom pensum på egenhånd, fordi jeg sjeldent får vært med på forelesninger. Heldigvis har jeg hjelpsomme forelesere som gjør det lettere for meg å fullføre studiet, forteller han.

LES MER OM SAKEN I ET STORT OPPSLAG I PAPIRUTGAVEN:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here