Klassikeren United-Chelsea

0

Helgens oppgjør mellom Manchester United og Chelsea endte nok en gang med å bli en klassiker. Og selv om både røde og blå fans var uenige om hvem som egentlig fortjente seieren, var det kanskje rettferdig nok at det endte med poengdeling.

Av: Tomas Fornes (økonomiekspert hos SmiS, United-fan og vikarierende Balløya-spaltist)

Ferguson ville ha fire straffer og muligens et rødt kort, Villa Boas ville kun gitt en straffe. Ferguson mente United burde ta alle poengene, Villas Boas mente Chelsea burde beholdt ledelsen og tatt seieren. Alle som mener noe om fotball var uenige, alle hadde sin egen versjon av de mange situasjonene. Kanskje bør vi hylle dommeren for en gangs skyld som landet på et fornuftig kompromiss? Begge supporterne var på sitt eget lagsside og mente de var urettferdig behandlet. Kampen endte med to straffer, ingen røde kort, seks mål, ingen avgjørelse og et poeng hver – kanskje var det rettferdig nok?

Begge lagene kunne nok ha trengt denne seieren, men ingen maktet. Jeg mener ingen av lagene var gode nok eller fortjente alle poengene. Chelsea manglet Terry, Lampard og Cole. Engelske spillere som har spilt i klubben lenge og som gir alt som trengs, og enda mer, i en så stor og viktig kamp. Chelsea manglet en leder til å styre laget inn til seier når United begynte å hente inn ledelsen.

Chelsea er heller ikke på sitt beste og mangler noen på topp som kan score når som helst og mange mål i hver eneste kamp. Laget har en god midtbane men ingen av spissene har etter min mening scoret nok i år. Sturridge har klart seg greit nok med ni mål, Drogba har tre, og Torres to. Lukaku har vel ikke maktet å putte enda i det hele tatt. Alldeles ikke bra nok.

Jeg sitter med følelsen av at det er lettere å score mot United nå enn på mange sesonger.

Manchester United vant ikke kampen fordi de har for dårlig forsvar, slipper inn for mange enkle mål og tillater for motstanderne sine å komme til for mange sjanser. Uten Vidic er ikke forsvaret trygt nok. Ferdinand begynner å bli gammel, Jones og Smalling mangler rutinen og har også slitt med skader. Evans er rett og slett ikke god nok. På keeperplassen er det også skremmende at Lindegaard tidvis er bedre enn De Gea. Jeg sitter med følelsen av at det er lettere å score mot United nå enn på mange sesonger.

Men det finnes et lyspunkt. Tre mål i sekken fra Chelsea etter en time bør være umulig for United å komme tilbake fra. Men de rødkledde har en helt egen evne til å gjøre akkurat dette. Det er en tradisjon for Ferguson å komme tilbake mot slutten av kamper han ligger under. Det er denne egenskapen som gjør at United har gjort det så godt i så mange år og det er også grunnen til at United i skrivende stund kun er to poeng bak City. Det er også derfor City nok er litt redde for maskinen Manchester United, som har flere spillere på vei tilbake og er klare til å kjempe for pokalen helt til siste sekund i år også.

Dermed er kampen om tittelen i gang mellom City og United. Tottenham skuffet litt mot Liverpool i en noe kjedelig kamp mandag. En kamp hvor Suarez var tilbake etter karantene, men hvor flere mente han burde fått et par kamper til på tribunen etter han sparket Parker i magen. Tottenham har god en mulighet på tredjeplassen, noe som er både gledelig og velfortjent. Resten av klubbene kjemper en desperat kamp for å kvalifisere seg til neste års Champions League. Ingen av dem har råd til å ikke være med i verdens største turnering for klubblag. Jeg gleder meg virkelig til en dramatisk fortsettelse.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here