Sjekk om du får baksmell i år

0

Vi nærmer oss en ny selvangivelse og allerede nå har du anledning til å beregne hvor mye akkurat du får igjen på skatten. Men det er også tiden for å sjekke at lønns- og trekksoppgaven din er korrekt.

Av: Tomas Fornes (student ved Handelshøyskolen UiS og kundekonsulent hos DNB)

Nå kan du sjekke at du får nok igjen på skatten. Illustrasjonsfoto: Sxc.hu

Hvert år skal alle lønnsmottakere motta lønns- og trekksoppgave fra sine arbeidsgivere forut for selvangivelsen. Dette er en oversikt over mye du har tjent hos denne bedriften og hvor mye som er trukket og betalt i skatt. Når du har mottatt disse fra alle stedene hvor du har fått lønn, kan du enkelt beregne hvor mye du får igjen på skatten.

Det er i tillegg viktig at du sjekker at tallene på disse lønns- og trekksoppgavene stemmer. Får du gjort endringer og rette opp i feil allerede nå, blir disse endringene tatt med i selvangivelsen, når du får denne senere. Venter du med å gjøre endringene senere må du overbevise skatteetaten om at endringen faktisk skal gjøres.

Bruk linken å sjekk hvor mye du får igjen i skatten, så vet du hvordan budsjettet blir for sommerturen til eksotiske destinasjoner allerede i dag:

>> SKATTEKALKULATOR 2011 (Dine Penger) 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here