Gratis kurs i selvforsvar for jenter

0

Leder for prosjektet «Nei Betyr Nei», Kaare Berg, inviterer kvinner til selvforsvarskurs i SiS sportssenter helt kostnadsfritt.  

SKAL BYGGE SELVTILLIT: Kaare Berg er instruktør for selvforsvarskurset til jentene.

Av: Håvard Tanche-Larsen Knutsen (tekst) & Stian Skjerping (foto)

Flere jenter i Stavanger føler seg utrygge når nattemørket senker seg over byen. Dette ønsket  Berg å gjøre noe med, så han bestemte seg for å starte opp et kurs for å lære kvinner mer om selvforsvar. Derfor tok han kontakt med StudentOrganisasjonen (StOr) for å se på mulighetene til et selvforsvarskurs og responsen var positiv.

‒ Jeg synes det er forkastelig at jenter føler seg utrygge ute i Stavanger. Hvis politiet henger etter med forebyggingen mot vold, må jentene ta saken i egne hender, sier Berg.

Viktig med holdninger
Kurset vil gå over en periode på 16 uker, med treninger to ganger i uken. Berg forteller at dette ikke er en oppfordring til vold, men kurset går ut på hvordan deltagerne kan unngå visse situasjoner.

‒ Dette er et kurs hvor vi trener holdninger, ikke bare utøvelse av vold. Jentene lærer visse metoder for å klare å komme seg unna dersom en situasjon skulle oppstå, sier han.

Han fortsetter med å si at kroppen går tilbake til instinktive mønstre dersom den blir stresset, noe som også er grunnen til at kurset varer så lenge. På kurset skal deltagerne gjennom flere stresstester over en lengre periode, noe som skal hjelpe jentene til å tenke klart dersom et overfall oppstår.

‒ Det er ikke mulig å lære seg selvforsvar i løpet av én helg, vi må repetere og repetere, det er kun da du vil ha mulighet til å kunne bruke noe av det du har lært, sier Berg.

Forsvarsteknikkene deltagerne skal lære er utviklet i Spania, etter en studie av følelsemessig, metalt og fysisk nærkamp. Det er i hodet det ligger og ikke i fysikken, det gjelder å utstråle selvtillit.

‒ Dersom jeg knekker psyken din vinner jeg. Det er det overgripere som oftest er ute etter, de er følelsesmessige rovdyr. Hvis du viser svakhet er du et offer, men det er dette vi skal jobbe med, sier han.

LES MER OM SAKEN I PAPIRUTGAVEN:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here