I gode venners lag kan det knulles

0

Av Mari Løvås

SKRIBENTEN: Sexspaltist Mari Løvås

«One night stands» er ikke for alle. Det blir fort upersonlig, og sexen kan bli dårlig fordi partene ikke kjenner hverandre. Sex er noe som blir bedre jo mer kjent du blir med partneren din. Jo mer du stoler på partneren din, jo bedre vil også sexen være. Det betyr derimot ikke at du må være i et forhold for å ha sex. Pulekompiser er noe som i visse tilfeller kan fungere kjempefint, så lenge begge parter er åpne og ærlige om hvilke intensjoner de har.En pulekompis er, som navnet tilsier, en venn du har sex med. Det kan være alt fra en bestevenn til en «one night stand» som utvikler seg til noe mer. Det kan veldig fort bli komplisert, og det er derfor viktig å ha regler når det kommer til pulekompiser. Noen velger å finne personer de ikke er noe mer enn bare fysisk tiltrukket til. Når det gjelder meg, har jeg høye krav når det kommer til personlighet og egenskaper som ikke handler om utseende. Derfor passer det fint for meg å finne en pulekompis som er motsatt av det jeg leter etter, annet enn når det kommer til utseende. Dette fungerer som en sperre mot å utvikle følelser for personen. Det høres kanskje kynisk ut, men alle seksuelle forhold er forskjellige.Det vanskelige er om en av partene begynner å utvikle følelser for den andre. Hvis du føler noe mer enn bare seksuell tiltrekning, kan du gjøre en av to ting. Enten må du være ærlig og håpe på at pulekompisen din føler det samme, eller avslutte hele greien. Ta deg god tid. Kjenn etter om dette er noe som kun er basert på sex, eller om du faktisk har flere følelser for personen det gjelder. For å finne ut av dette kan du se for seg at du finner ut at pulekompisen har sex med noen andre. Ville det såret deg? Hvis svaret er ja, er det på tide å snakke ut om hva som skal skje fremover.Det vanskelige er om en av partene begynner å utvikle følelser for den andre.

Nå skal det sies at det ikke finnes noe fasitsvar for hvordan et pulekompisforhold skal være. Jeg kjenner en gutt og en jente som er bestevenner som plutselig fant ut at sex passet inn, uten at de ødela vennskapsforholdet de hadde. Kanskje det fungerte fordi de allerede hadde etablert grenser i vennskapet, og fordi begge var åpne om at sexen kun var for å ha det gøy. Sex med en god kompis kan derimot bli ganske merkelig, og ting kan fort bli kleint. Det kan lett bli for intimt, og derfor kan det være en fordel å lete etter en person som er utenfor den vanlige omgangskretsen din. Sex fører naturlig nok til at personer føler seg mer knyttet til hverandre. Det er viktig å tenke over pulekompisforholdet med jevne mellomrom, og ikke la det eskalere til noe mer. Med mindre begge parter faktisk vil dette, da. Da er det på tide å kalle det for noe annet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here